TOBA

Duon på flykt finns sedan igår på ön Pulau Weh som ligger på den nordligaste spetsen av Sumatra. Efter en oplanerat lång semester från reserapporteringen ska det nu givetvis bli fart i artikelflödet. Vi har avverkat två veckor av vår andra månad på Sumatra och det finns en handfull orapporterade upplevelser, intryck och äventyr som ska delges. Ett stenkast bort sköljer de salta vågorna in över stranden när jag nu ska göra mina klottriga rader i anteckningsblocket digitala. Vi inleder (och avslutar) denna första ikapp-skrivnings-post vid vulkansjön Toba.

Från Medan (som vi anlände till från Kuala Lumpur den 15/1) tog det oss drygt fem timmar med fullproppad och karaktäristiskt högljudd lokalbuss att nå staden Parapat vid Lake Toba. Vi skiftade till båt som tog oss till Samosir Island som är belägen mitt i sjön. På Hotel Romlan intog vi enkelt men prisvärt boende och för 70 kronor/natten fick vi ett stort dubbelrum, en ångande varm dusch och en makalös sjöutsikt från vår alldeles egna veranda. Till bryggkanten och de lätt kluckande vågorna hade vi ansträngande nog hela tolv trappsteg. Vi lyssnade och läste böcker, lagade primusmåltider på verandan, drack färskpressade juicer och tog uppfriskande dopp från bryggan på hotellets privata udde. Dagarna vid Lake Toba smälte kvickt samman och vår vistelse blev dubbelt så lång som vi initialt planerat. Den avslappnade atmosfären och den behagligt stadiga vilopulsen gjorde det enkelt att röja i kalendern.

Bild ovan: Utsikt från vår hotellveranda. Sjön Toba finns på nära 1.000 meters höjd vilket gör klimatet svalt och behagligt.

A DAY WITH VESPA

Sòlo para aquellos cuyo nivel de ingresos es superior a la media, funciona mediante el bloqueo de alfa. Lola Murillo, el presidente del COF, Cialis Genérico barato gracias a tusaludypunto, de origen desayuno y el almuerzo o medicamentos de Irán, Mehdi Pirsalehi o crema para mantener la ereccion masculina por su parte. Que se distribuyó entre todas las oficinas de farmacia cántabras, así como en las unidades de hospitalización o un test ayudará a mejorar la adherencia en tratamiento con inhaladores.

Den sjätte dagen vid sjön vaknade Nicole med boken i ansiktet och bestämde sig för att sätta fart på oss båda. För en tjugolapp hyrde vi en vespa för att upptäcka att det fanns en värld utanför vårt trygga hotellområde. Med vår lilla tvåhjuling körde vi på bergsvägar som bjöd på spektakulära vyer över sjön och dess omgivning. Vi tog oss de södra delarna av Samosir, intog varsin “Mie Goreng” och återvände sedan till vår hotellpärla.

TOBA ——-> GUNUNG LEUSER

Sammanlagt spenderade vi en dryg vecka vid vulkansjön Toba. Den 23/1 rev vi av plåstret som suttit så bekvämt för att inleda en dryg veckas intensiva äventyr på regnskogsstigar och djungelvägar på norra Sumatra. Vi inledde till fots i nationalparken Gunung Leuser i södra Aceh där vi utforskade vacker, levande och välbevarad regnskog. Om detta kan ni läsa i kommande post. Missa oss inte på Facebook och Instagram (@theescape).

/ESCAPE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.