BALI ROADTRIP

Rent a car Bali

Jag skriver till er från vår hubb Singapore dit vi anlände i förrgår efter fem hyrbilsdagar på Bali. Då min resekompanjons indonesiska visum behövde förlängas avverkades nödvändiga kontorsärenden i Denpasar för att sedan lämna den trafikintensiva staden bakom oss och uppleva ön från vårt kinesiska vrålåk. Vi följde vägen som ledde upp i bergen och på gropiga landsvägar tog vi oss sedan via nordkusten till staden Gilimanuk på västra Bali. Små samhällen och mindre byar susade förbi utanför vårt fordon och på gatumarknader inhandlades lokal frukt.

Bali Palm Travel Bali

Nicole Ahne Volcano Java

På en lugn plats intill havet parkerade vi för att ta en bensträckare och fylla på energireserver. I samma stund som jag gick tillbaka till bilen för att hämta den kvarglömda frukten hördes ett oroväckande ljud inifrån. Rutorna hade vi oklokt nog lämnat öppna varpå en storvuxen aggressiv aphanne tog tillfället i akt att snuva turisterna på deras nyinköpta frukt. Med en kilotung klase rambutan i näven slungade sig apan ur bilen, blottade sina sylvassa hörntänder och kastade sig upp i ett intilliggande träd. Där slet han våldsamt upp frukten, mumsade i sig fruktköttet och kastade skalet som landade på marken bredvid oss. Ytterst förvånade och en aning förolämpade lämnade vi platsen och lät hädanefter fönstren vara stängda. I en kustby söder om Gilimanuk övernattade vi och följande dag gav vi oss åter ut på kustvägar, lät medvetet apfyllda tempel passera förbi och besökte frivilligt traditionella hindutempel. I två dagar höll vi oss i rörelse och på hyrbilsdag nummer tre nådde vi byn och vrakdyksdestinationen Tulamben.

Driving on Bali

Mountains Bali

Tillsammans med Erik, som har en färsk examen som dykmästare, gjordes två fina vrakdyk under dagtid. När mörkret lagt sig krängde vi på oss våtdräkterna en tredje gång för dagen. För ett halvår sedan var jag ännu inte certifierad och hade Erik då talat om att göra vrakdyk nattetid hade jag troligtvis fått andningssvårigheter av bara tanken. Nu däremot, efter ett tiotal dyk på Flores, har jag blivit betydligt mer bekväm under ytan och var därför upprymd inför upplevelsen. Under vårt tredje dyk svävade jag i nattsvart hav och rörde mig varsamt in och runt omkring vraket. Med endast ljuskäglan från min ficklampa lyste jag upp min omgivning. Det var en ojämn kamp mellan att behålla lugnet och samtidigt bli exalterad över alla udda och spännande varelser som väcktes till liv på natten.

Nicole Ahne

Palmtree

Efter härliga dagar på Bali lämnade vi Denpasar den 23/4 för Singapore. Den 27/4 lämnar vi Singapore, i kommande post berättar vi mer om kommande resplaner. Glöm inte att gilla THE ESCAPE på Facebook och följa oss på Instagram (@theescape). Önskas lite färg på kylskåpet kan vi skicka ett vykort från Asien – hjälp oss att hjälpa grodorna!

Beach Bali Temple Bali Nicole Ahne Coast Bali

Amed Bali Temple Bali Indonesia Avocado Lake on Bali

/Nicole

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.