DIVEMASTER

Mor och far, ni kan nu äntligen andas ut, er sons framtid är säkrad. Jag förstår att det känts som sju långa och hopplösa år men till slut har jag skaffat mig en eftergymnasial utbildning av ytterst meriterande slag. I förrgår, efter många veckors slit, blev jag officiellt en PADI Divemaster.

Erik Ohlson Divemaster

I nära två månader har jag varit baserad i Labuan Bajo och i nationalparken Komodo har jag sammanlagt gjort ett sjuttiotal dyk av väldigt varierande slag. Jag har länge känt mig till freds med en relativt monoton vardag och har lustigt nog inte funnit anledning att utforska andra delar av Flores. Det kan vara skönt att sitta still ibland men de senaste dagarna har det börjat klia i benen. Likt ett otåligt barn på en utdragen middag vill jag slita mig från bordet, göra något annat. Inte en mening har nämnts kring våra kommande resplaner och inte heller nu har jag för avsikt att avslöja något om vårt miljöombyte och nya flykt.

Snorkeltest Nick Longfellow

Bild ovan; Det sista av tre utmanande och avancerade prov var ett så kallat snorkeltest…

Igår lämnade jag och Nicole Labuan Bajo, Dive Komodo och våra vänner Nick och Elitza. Vi finns nu åter tillbaka på Bali där vi de närmsta dagarna med hyrbil utforskar de norra och västra delarna av ön. Nästa vecka återvänder vi under några dagar till vår hubb och bas i den asiatiska lekplatsen, Singapore.

Bild nedan; Nick Longfellow och Elitza Germanov, mina instruktörer.

Nick Longfellow, Erik Ohlson, Elitza Germanov

/Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.