—> SWE

I sedvanlig ordning har det blivit tid för sommarlov och flyktpaus på THE ESCAPE. Imorgon lyfter reseduon mot landet med världens allra längsta sommarnätter, imorgon reser vi hem. För lite mindre än ett år sedan återvände jag hem till Sverige från Bisjkek i Kirghizistan och på västkusten överraskade jag mina föräldrar (se: AMBUSHING MY PARENTS). Jag till tillbringade två gyllene veckor med familj, vänner och flickvän innan jag återvände till min cykel (se: A SWEDISH HOLIDAY). Förra året missade jag dessvärre min tveklösa favorithögtid och det misstaget gör jag inte om. I år ska den längsta dagen på året firas storstilat med gott sällskap på traditionsenlig skärgårdsö, matjessill, färskpotatis, gäddfiske och friska nakenbad. I de sociala nätverkens ständiga flöden har det de senaste veckorna kryllat av soliga utomhusuppdateringar som vittnar om att vi återvänder till en alldeles utmärkt tid i norra Europa. Som jag längtar.

Ulebergshamn, Västkusten

Mormor Anna

Bild ovan; Mormor Anna är 85 år gammal men har lovat att bli 100. För drygt tio år sedan fick hon en kraftig blodpropp men återhämtade sig fantastiskt fint. Anna har dock dessvärre haft det lite tufft den senaste tiden efter en mindre hjärnblödning för några veckor sedan. Av rapporter att döma kämpar hon vidare och är motgången till trots på gott humör, jag ser särskilt fram emot att träffa min kära mormor i Hunnebostrand på västkusten.

Familjen Ohlson

Bild ovan; Axel, Stina, Björn och Erik sommaren 2012.

Svenska Räkor Västkusten

Kommande förflyttning adderar ännu en dimension till de senaste månadernas upprepade resemotsatser. Vi lämnade en undervattenstillvaro med djävulsrockor i Indonesien för en vardag till fots i Himalaya, från vår planets allra högsta bergsmassiv tog vi oss till de välputsade skraporna i Hong Kong (se den färska posten: BIG CITY CONTRAST). Från framtiden återvänder vi nu till landet som är alldeles lagom. Imorgon flyr vi till Sverige!

/THE SUMMER RETURN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.