VIDEO: A TURKMEN SUNSET RIDE

Den rörliga inspiration är tillbaka på THE ESCAPE. Nedan solnedgångssekvens filmades för ett par dagar sedan i Turkmenistan.

LEAVING BUKHARA

Det blev ytterligare en långsam förmiddag i Bukhara. Jag sitter på ett café och plågsamt nog repriseras gårdagens fotbollsnederlag på TV:n. Det känns som att vårt mästerskap var över innan det börjat. Om ett par timmar lämnar jag Bukhara för att cykla bort förlustfrustrationen. Jag sätter fart mot Samarkand drygt 250 kilometer bort i nordöstlig riktning. Jag marinerar fortfarande färdvägsbeslut i Centralasien men först och främst behöver jag ta mig till Tashkent, huvudstad i Uzbekistan, för att få de sista visumpusselbitarna på plats. Klistermärken för Kina och Kirgizistan behövs i passet. I Bukhara avslutas även den svensk-belgiska cykelfesten då Bert, Filip och Matthias drar till Tadjikistan. Bert har sin slutdestination i Mongoliet och Filip och Matthias ska till Hong Kong. Det var kul att dela den senaste veckans äventyr med mina belgiska vänner men det ska samtidigt bli skönt att trampa solo igen.

Min SPOT GPS verkar inte fungera för tillfället. Jag ska ta tag i detta de närmsta dagarna. Missa inte min berättelse från Turkmenistan: “BACON, BEER AND BELGIANS“.

/THE ESCAPE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.