THE ESCAPE language course.

Ryssland och Kina ar de enda lander jag haft spraksvarigheter tidigare men nu inleds ett halvar av uttryck och uttal som “Doss servesa porr favvor” och “Åla, commos tass?“.

Lexikon ar inkopt och THE ESCAPE´s sjalv-inlarnings-kurs har paborjats dock inledningsvis utan storre framgang. I mitt lilla block har jag idag inlett vad jag hoppas bli en brak-succe for min vag till flytande spanska. Revolutionerande nog kallar jag det “dagens ord”.

Grammatik ar inte min grej, som bade jag och min hogstadielararinna i tyska “Frau Koltay” tidigt konstaterade. Jag haller mig till ord och enkla meningar istallet. Som inbiten THE ESCAPE lasare kommer du kunna ta del av min sjalv-inlarnings-kurs under resan i Syd och Centralamerika.

Med jamna och sakerligen valdigt ojamna mellanrum kommer jag att valja ut god-bitarna och det vasentliga i det spanska spraket och presentera under rubriken “dagens ord”. Pa sa satt kombineras nytta med noje.

———————————————————–

Dagens Ord!

De tva forsta meningarna/orden i er kurs ar sa kallade grundregler i spanskan; “No comprende” – Jag hajjar inte och “Ni una palabra” – Inte ett ord.

———————————————————–

Jag sitter pa ett litet hostel i Montevideo, Uruguay. Enligt “kunskapsbanken” Wikipedia ar det Sydamerikas nast minsta land och aven det minst korrupta tillsammans med Chile. I och med att resan var valdigt spontan vet jag valdigt lite men imorgon knatar jag runt i nyfikenhet och med stort intresse for att se och ta reda pa mer om detta land.

/Erik

3 comments

  1. Nu tycker jag det är dags för en stor härlig bild på dig Erik

    Du döljer väl ingenting? Var riktigt länge sen!

  2. Patrik, egentligen reser jag inte utan sitter med guideboken hemma framfor datorn, googlar fram bilder och hittar pa reseberattelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.