Club Atletico Boca Juniors.

La Boca ar en utav de fattigaste delarna av Buenos Aires. Stadsdelens stolthet ar det mytomspunna fotbollstemplet “La Bombonera” dar Maradona briljerade pa 80 talet och dar jag idag sag “Boca Juniors” vinna med 3-1 mot “Huracan“.

imgp2236.JPG

imgp2263.JPGimgp2239.JPGimgp2237.JPGimgp2224.JPG

Forra veckan var det staplats mitt i “Indipendiente” klacken, idag presslaktare, lounge och bjudmat. Min andra B-A kontakt, Martin, som jag traffade i Moskva ar sportjournalist och ordnade biljetter och press-kort. “This is Erik, he works for the travelblog THE ESCAPE”. Det ar kul att vara en del av den gungande laktaren men idag trivdes jag val i loungen da monsunregn piskade ner pa den taklosa delen dar klacken star.

imgp2220.JPG

Fran min bekvama sittplats kunde jag blicka ut over en underhallande fotbollsmatch, ett hav av gult och blatt och sjalvaste Gud. Fotbollens storsta ikon, den sanna nummer 10, Diego Maradona foljde matchen och laget i sitt hjarta fran forsta parkett i sin lyx-lounge.

boca_diego_retro.jpg

Maradona i “Boca” trojan 1981.

Imorgon tar jag bat till Montevideo i Uruguay. Hoppas helgen hemma varit bra!

/Erik

4 comments

 1. Hej! Hänger runt lite på din blogg sometimes. Nice. Men hörru, en fråga till dig. Surfa – vart gör man det? Asså i krokarna runt sydostasien? Jag är dock inget Balifan…
  Therese

 2. Hej Therese,

  Norra Filippinerna kan vara ett alternativ. I Indonesien finns forutom Bali, Flores och Lombok. Annars Australien och NZ… I Sydamerika vet jag att Chile ska vara bra.

  Detta ar dock inte mitt omrade…

  /Erik

 3. Oj tack så mycket! Många bra svar trots det! Vad kul då kan man börja kolla runt. Take care!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.