THE ESCAPE AWARDS – NATURE.

Greetings from Toronto. Storstadsturismen fortsatter, nu i Ontario och Kanada’s storsta stad. Dagen har tillbringats i skuggan av skyskrapor och med besok pa “Hockey Hall of Fame” for att titta till “Stanley Cup” bucklan. Jag saknar min cykel. Det hetsiga livet bland mobiltelefoner, kostymer och take-away kaffe far THE ESCAPE att langta tillbaka till cykelsadel, tystnad och folktomma landskap. Det drojer ytterligare 2-3 dagar innan mitt stora aventyr fortsatter fran Minneapolis i och med att det aven blir mellanlandning i Chicago, Illinois. Min naturlangtan fick mig idag att trackla ihop 3 skog och mark-favoriter fran de senaste 19 manaderna.

————————————————————————————————————————– 

THE ESCAPE AWARDS – TOP 3 – NATURE 

3. Southern Alps, New Zealand.

nz12jpg.jpg

I februari tidigare i ar utforskades Nya Zeeland’s sodra o pa cykel. Naturinredningen under mitt forsta lang-distans aventyr glommer jag aldrig. Fa platser pa jorden bjuder pa samma kontraster som unika Nya Zeeland. Regnskog, alper, strander, fjordar, glaciarer och klara och rena sjoar som den pa bilden ovan. Bronsmedaljong till ‘The Kiwi’s”.

2. Torres del Paine NP, Tierra del Fuego, Chile.

patagonia12jpg.jpg

Antarktis breddgrads-granne Tierra del Fuego pa sodra spetsen av Sydamerika besoktes i mars/april 2009 tillsammans med min goda van Anton. Nastan 6000 kilometer rullades i Patagonien men starkast intryck gjorde nationalparken Torres del Paine. I 4-5 dagar vandrade vi i hogst vaxlande och extrema vaderforhallanden i de sanslost vackra landskapen. Andraplatsen gar till Chile.   

1. Kashmir, Indien

kashmir12jpg.jpg

# 1, Green and Lush Kashmir. Det krigsharjade omradet mellan Pakistan och IndienHimalaya hamnar pa en tveklos forstaplats listan. Omradet innehaller fler snoleoparder an turister och tillsammans med mitt resesallskap Julia vandrade jag i 5 dagar i orord, storslagen och HELT makalos natur.

————————————————————————————————————————–  

* Hederspris gar till Galapagos i Ecuador och Montana i USA. 

8 comments

 1. Tja dude!
  Hoppas allt rullar på som det ska, ganska fina bilder hör ovan…
  Sitter nu på tåget via lund ner till köpenhamn för att ta striden där nere, årets kanske viktigaste och mest prestigefulla landskamp! Har inte fixat nån matchbiljett men med lite flyt kanske det löser sig på plats, annars blir det en liten repris på vm 06 i berlin, och vi vet alla som va där vad som hände!
  Kör hårt nu sista “lilla” biten du har kvar så ses vi här hemma sen!
  Hare!

 2. Erik, för det första märks det att du inte har varit på zakhyntos, slående natur på ett helt annat sätt än ovan nämnda.

  För det andra, är inte galapogas häftigare om man ser till djurliv och natur som ett?

  Snart ses vi. sjukt. Men kul. Kommer det verkligen att bli.

  Simma lugnt!

 3. Ifragasatter du listan, Rikard? Om man ser till natur och djur som ett sa ar Galapagos favorit. Jag foreslar att du dock laser inlagget igen din lilla rebell. Star det “Top 3 Nature & Animals”??? Tjafsa inte,,, Haha!

 4. Snart är du hemma i trygga Sverige, ska bli otroligt kul att se dig igen. Du är efterlängtad!

  På söndag sticker jag till spanien för att segla en månad med Hms Gladan, sista helgen spenderar jag i Götet med min flicka, jag vet vad vi tycker om gbg men den här är annorlunda! ;)

  Ha det bäst!

  Keep on rocking the free world!

 5. Jag gillar listan, och kan inte annat än älska topp-placeringen!!!! Känns riktigt bra!!!

 6. 2 av 3 på listan klara. kul att man har nån kvar att se fram emot. cykla på.
  Mvh/Lasse K

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.