SLOVAKIAN MOUNTAIN ROADS

På nytt en dag utan ett moln. Jag sitter nu i hotellbaren med kinder som svider härligt och ben som värker skönt. Jag konstaterar att dagens cykelexpedition var den tveklöst naturskönaste hittills, i synnerhet eftermiddagspasset. Efter lunch följde jag blint den lilla rosa pilen på min Garmin Oregon vilket visade sig bli ett svettigt men vackert val. Det bjöds på en dryg timmes klättring längs en lugn och fin serpentinväg i västra Slovakien. Sjöar med blankis och bergssluttningar dekorerade med tät bokskog. Solen tittade hela tiden fram mellan trädstammarna och motiverade ett fortsatt frustande i de halvt vertikala backarna. Vägen planade ut efter hand och följde bergskammen i några kilometer innan jag belönades med tio kilometer utförscykling som tog mig hela vägen till Zlaté Moravce där jag tagit skydd för natten.

Det är drygt 140 kilometer till min vilodestination Budapest. Estimerad tidpunkt för ankomst är vid lunchtid på fredag. Vill ni läsa om mer cykling med lutning kan jag locka med ett inslag från Yellowstone Nationalpark under min tur över Nordamerika 2009.

/THE CYCLING ESCAPE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.