KARA DENIZ SUNSET

Det är bara 80 kilometer mellan Fatsa och Giresun och därför var jag framme vid dagens etappmål redan strax efter fem. Det brukar inte vara svårt att hitta en anledning att vara bekväm men ikväll är “El Clasico” (Barcelona – Real Madrid) och hotellincheckningen var given. Min uppladdning inför lördagsmatchen som börjar om en stund blev en fin solnedgång över Svarta Havet och bergen som omringar kuststaden Giresun. Jag packade ryggsäcken med musik, anteckningsblock och två kalla Efes och promenerade sedan ut på en pir vid hamnen. Efter att jag hittat ett lämpligt klippblock på första parkett lät jag den kalla ölen kittla strupen samtidigt som solens skådespel hypnotiserade. Ute på havet kunde jag se fiskebåtar och inte långt från land simmade delfiner som bröt ytan med sina fenor. En minst sagt rogivande stund.

/Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.