GIRLS OF MANHATTAN.

Jag försoker andas ut efter ankomsturladdning till NYC och inför en ny våg av känslor med hemresa om knappa veckan. Miljön är inte optimal utan har snarare bjudit på en intensiv kontrast från solitud och ensamhet på de fridfulla landsvägarna. Jag bor i en liten  2:a i SohoManhattan, tillsammans med Julia, Emelie, Louise, Paula, Martina och Emma. 6 tjejiga tjejer på “shopping-frenze” i NYC och THE ESCAPE. “Good fucking GOD“, som Simon, min vän i Australien uttryckte det när jag berättade om min situation. Patrik Beskow, som stått för design och teknisk support på theescape.se, tycker det går i linje med min resa; “THE ESCAPE handlar om resandets kontraster”. Jag, som givetvis trivs med kvinnligt sällskap, kanske inte ska gnälla men denna situation har verkligen vänt upp och ner på min värld.

kollektiv-003.jpg

dsc02744.JPGdsc02745.JPGdsc02753.JPGdsc02754.JPG

Pappiljotter, skvallertidningar, nagellack, soyamjölk, fnitter, handväskor, cocktailklänningar, löshår, party, timmar framför spegeln, hårföning, pälsar, högklackat, smycken, nyshoppade berg av kläder och ett överflöd av smink.

dsc02746.JPGdsc02747.JPGdsc02750.JPGdsc02762.JPGdsc02805.JPG

Mittenbilden ovan; Julia utmattad från intensivt sällskap.

För 4-5 veckor sedan tältade jag i Montana’s vildmark, gömde undan min mat från grizzleybjörnar, tuggade pulvermos och näckade i kristallklara alpsjöar.

dsc02809.JPG

Ovan; Paula går loss på Bloomingdales.

dsc02761.JPGdsc02806.JPGkollektiv-008.jpgkollektiv-012.jpg

2 bilderna från höger; Jag i päls och löshår.

kollektiv-007.jpg

Jag är i chocktillstånd. Alla reser på sitt sätt men min idé av upplevelsen av rörelse och ny omgivning är inte att stressa runt i en stad som om den vore ett enda stort shoppingcenter. De senaste dagarna har gett mig insyn i en värld jag inte sett på mycket länge och som jag har svårt att anpassa mig till. Samtidigt har det varit underhållande dagar och min första kväll med “tjej-ligan” tog mig till New York’s hetaste och populäraste nattklubbar. Med hjälp av deras kontakter firades min cykelankomst utan en minut i entréköer och med drinkbord värda lika mycket som halva min jorden-runt budget. K-O-N-T-R-A-S-T.

dsc02836.JPG

4 av tjejerna, som är på weekendbesök från Sverige, flyger hem ikväll och nästa vecka blir i ett lugnare och sundare klimat. TO-DO-listan är fullproppad.

TUSEN TACK för hälsningar och delaktighet i min ankomst till NYC. Det värmer djupt. 

8 comments

 1. hah, vilken vändning! Få inte hjärtsnurp under acklimatiseringen nu bara! hehe

 2. de verkar som att du kanske stannar ett par daqar till!
  du har inte bara haft de jobbigt i 20 månader!

  ses snart bror!

 3. Va snygg du är som tjej Erik haha!! Du bor ju me Emelie Hortlund ju:) Ge henne en kram från mig! See u soooooon

 4. Haha! Förlåt, jag tycker synd om dig men samtidigt är det jävligt roligt!
  Det är fortfarande din resa, befria dig från all shoppinghets och gör nånting som Du vill göra istället.
  Kram

 5. You did it! Bara simningen över Atlanten kvar nu! Hör av dig när du kommit hem så skall vi dicka öl och snacka resminnen. Mvh/Anders

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.