A WEEK IN SINGAPORE

Taiwan, Papua Nya Guinea, Sydkorea, Japan, Alaska, Mexiko eller Nya Zeeland? Nicole skakade på huvudet när jag redan på ankomstkvällen filosoferade och spånade kring nya äventyr. Ett nytt kapitel och en ny resa har inletts. I Singapore såg jag framför mig en avslappnad ankomstexistens men på grund av förberedelser inför fortsatt färd i Sydostasien blev det istället ganska hektiska och intensiva dagar i storstadsbetongen.

Ovan till höger; Den lyxiga tillvaron på Wanderlust i Little India krävde ett mer välvårdat yttre.

De inledande dagarna tillbringade vi på det häftiga designhotellet Wanderlust i Little India. Vi njöt av goda frukostar och kylda drycker från hotellbaren. Under dagarna uträttade vi ärenden och prickade systematisk av vår långa lista. Vi kombinerade nytta med matnöje och åt upprepade magiska måltider runtom i staden. Efter fyra dagar i Little India förflyttade vi oss till västra Singapore där vi vänligt nog fick lov att husera hos Svenska Kyrkans prästpar, Gudmund och Mia. Vi fick hemlagad mat, svalkade oss i pool och lekte med deras barn Thyra och Noah. På första advent höll jag låda på den intilliggande kyrkan. Jag visade bilder och berättade om min färd från Stockholm för ett trettiotal nyfikna skandinaviska utvandrare.

Även de avslutande dagarna blev fartfyllda med noggrann cykelvård och utrustningsjakt bland Singapores otaliga konsumtionskomplex. Inte förrän vår sista kväll kunde vi andas ut på allvar och från 57:e våningen på nybyggda Marina Bay Sands intogs vitt vin i kombination med solnedgång. I förgrunden till de väldiga skyskraporna kunde jag från utsiktsplatsen stirra på den mållinje jag någon vecka tidigare passerat i Merlion Park.

Bild ovan; Kartstudier tillsammans med Oscar och Fredrik som lyssnade till mitt föredrag på Svenska Kyrkan.

Ovan till höger; Mia och Gudmund.

Andra från höger; Ankomstintervjuer vid Merlion Park.

REUNION ON LANGKAWI

I förrgår parkerade jag min tvåhjulade flickvän i ett förrådsutrymme i Singapore, tillsammans med min tvåbenta flickvän sattes det med lokaltrafik fart mot Malaysia. Som jag delgett tidigare fortsätter nu en cykelfri rörelse på obestämd tid tillsammans med Nicole i Asien. Omställningen från ensamhet på sadel till sällskap med ryggsäck känns kaotisk och utmanande men samtidigt välbehövlig och spännande. Den närmsta tiden står en rad återseenden på flyktagendan. Vi befinner oss på Langkawi i nordvästra Malaysia där vi igår fick sällskap av Filip och Matthias som jag äventyrade tillsammans med i Iran, Turkmenistan och Uzbekistan. I posten “BACON, BEER AND BELGIANS” hittas en spännande historia från vår udda och händelserika resa genom Turkmenistan. Matthias och Filip cyklade från Belgien till Hong Kong och nådde sin mållinje för en dryg månad sedan. De reser hem till Europa från Bangkok strax innan jul. Redan i Centralasien talade vi om en återträff på lämplig paradisstrand i Sydostasien. Det ska bli fantastiskt kul att tillbringa några dagar tillsammans.

/Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.