ROASTED TURKISH LAMB

Tre veckor i Turkiet har gjort mina smaklökar bortskämda men idag fick de sig en ordentlig resa. Vid lunch, efter tre timmar på cykeln, nådde jag staden Taskopru med en ekande tom mage. Jag stannade till vid ett hål i väggen som i fönstret skyltade med gyllenbruna helgrillade köttstycken. Jag dreglade floder, sadlade kvickt av och skyndade in. Gestikulerandes undrade jag vad köttet som hängde i fönstret var för något. Mannen med det stora vita förklädet log och pekade på en tavla med ett sött litet lamm. Jag serverades en generös tallrik av de sanslöst möra helgrillade lammet. Till det en enkel sallad, en ljuvlig sås gjord på köttsaften och ett tunnt vetebröd. Lycka!

/E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.