Paraguay – Bolivia.

Den 22/4 lamnade jag Asuncion i Paraguay med Bolivia och staden Uyuni i sikte. Dryga 3 dygn senare, den 25/4 rullade jag, morbultad, in pa veckans slutstation. Argentina, Chile och Brasilien ar utvecklade lander med bekvama bussar och asfalterade motorvagar. Att komma till Bolivia var som att lamna Europa for Afrika. Kontrasten, ombytet och forandringen var som en laddning Alvedon mot tempelfebern som sjunkit avsevart.

imgp3233.JPGimgp3249.JPGimgp3252.JPGimgp3240.JPG

imgp3248.JPG

imgp3251.JPGimgp3225.JPGimgp3229.JPGimgp3239.JPG

Dagens bussresa mellan de tva byarna Tupiza och Uyuni i sydvastra Bolivia tog mig tillbaka till Ladakh i Indien. Bergigt okenlandskap med massiv och stenar i 100 tals skiftande farger. Altitude equals beauty. Precis som i Himalaya ger ett par kilometer i lodrat riktning utsiktsmojligheter, ofta over en storslagen och obeskrivligt vaker natur. Salar de Uyuni, varldens storsta saltoken ar vad som lockat mig (med flera) till lilla Uyuni. Hur denna saltoken ska upplevas aterstar att se.

imgp3244.JPG

/Erik

6 comments

  1. Visste du att i Sucre kan du hitta världens största palentologiska ugrävningsplats, och att det där finns runt 5000 dinosaurie-avtryck!
    Ett spännande besök för alla dinofantaster men även för en lekman som du!

  2. Visste du också att Tarija är ett av världens högst belägna vinodlingsregioner (2000m över havet)? !

  3. Varken eller faktiskt. Att världens största utgrävningsplats för dinosaurier ligger där vet jag tack vare mitt enorma intresse för våra forntida skräcködlor.
    Vinodlingarna trodde jag var allmänbildning?

  4. Haha, jag ar glad att du lyckats trycka dig ur din lilla stureplansbubbla och fatt upp ogonen for Bolivias forntida historia och vingeografi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.