HALFWAY – BISHKEK

THE ESCAPE finns alltså i Bisjkek efter en dryg veckas makalös grusvägscykling genom Ferghanabergen i Kirghizistan. Imorgon inleds en visumvecka. Jag hade planerat för att enbart söka kinesiskt visum men det har tyvärr visat sig att jag även behöver visum till Kazakhstan då det krävs ett särskilt tillstånd för att passera gränsövergången vid Torugart mellan Kirghizistan och Kina. Då detta tillstånd är dyrt och krångligt att ansöka om planerar jag istället att cykla till Almaty i Kazakhstan för att därifrån ta mig vidare till Kina.

På distansmätaren står det 9500 kilometer. Jag kan med glädje meddela att det innebär att jag kommit lite mer än halvvägs till min slutdestination – Singapore! I Centralasien har det hittills blivit 180 mils trampande och på kartan ovan kan min färdväg ses. Av tidsskäl har jag valt att inte ta omvägen via Tadjikistan och makalösa Pamir Highway. Tadjikistan blir jag istället tvungen att placera på den ständigt växande “livslistan” och förhoppningsvis kan THE ESCAPE i framtiden bjuda på äventyr även från Pamirbergen.

På agendan kommande vecka står förutom ambassad och konsulatbesök även kontorsarbete. Jag har skolkat från en del uppdatering av THE ESCAPE och jag har flera planerade inlägg som jag tänkt servera de närmsta dagarna. Håll utkik!

Missa in “KYRGYZ GRAVEL ADVENTURES” och min berättelse om äventyret i sydvästra Kirghizistan. Gillar THE ESCAPE på Facebook gör du här!

/E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.