FRIENDLY PEOPLE

Att vid lite motgång ha turen att träffa på vänliga människor är upplyftande. Min trasiga fälg har tvingat fram svordomar, lite häng i nacken och djupa suckar men min mentala formsvacka har aldrig varat länge då jag hela tiden haft positiva, glada och hjälpsamma personer runt mig. Det började redan i förrgår när jag i slutet på dagen stötte på en spansk långdistanscyklist i bergen utanför Trabzon. Angel, som cyklat från Barcelona, var med när jag upptäckte min trasiga fälg och fick nog initialt hålla för öronen. När mitt utbrott lagt sig en smula gick jag och Angel och köpte varsin kall Efes och han fick mig snabbt på gott humör genom olika grimager, miner och skämt. Passande nog visade det sig att Angel jobbar som clown i Spanien! Han förklarade att det är tuffa tider i clownbranschen och att han därför bestämt sig för att göra något han alltid drömt om; en cykelresa till Beijing. På kvällen övernattade jag och Angel på ett vandrarhem i Cajkara. Jag hade en fantastiskt dag tills jag träffade dig, sa jag till Angel, som gapskrattade på ett sånt där sätt som man blir alldeles lycklig av att höra.

Bild ovan; Angel, clownen från Spanien.

Igår var jag alltså tillbaka i Trabzon efter ha cyklat och liftat från Cajkara. I ovisshet och i lite förvirring cyklade jag runt i staden för att försöka hitta en cykelbutik. Jag fann aldrig någon cykelbutik men däremot träffade jag Simon och Isa som är cyklister från Frankrike och deras CS-värd Cihad vilket skulle visa sig vara en riktig vinstlott. På några minuter var motgången vänd till medgång. När jag berättat om min trasiga fälg berättar Cihad att han är medlem i den lokala cykelklubben. Han yttrar de lugnade orden, inga problem, jag ska hjälpa dig att lösa detta. Förutom hjälp med cykel ordnar han tak över huvudet och jag erbjuds soffplats i hans lägenhet, där han alltså redan huserade det franska paret.

Bilder ovan; Cihad Özjurt hjälper till med min trasiga fälg.

Igår eftermiddag fördrev jag tiden på “Efes Pub” där jag träffade två glada norrmän. Istället för att med tom blick stirra i glaset fick de mig, med många inspirerande historier, att tänka på annat. Egil och Jens är i 60 års åldern och ute på ett av många äventyr tillsammans. Deras kommande resa gick igenom Georgien, Armenien, Iran och därefter norra Irak. Jens visade sig, med lite närmre efterforskning, vara en känd norsk resejournalist och en av Norges mest beresta personer. Jens A Riisneas är författare och har jobbat för norska reseprogrammet “Ut i Verden” på NRK. Jag var djupt imponerad över Jens berättelser och jag kunde inte låta bli att se likheter med min vän Jack Kirkman, som jag träffade i Moskva för snart fyra år sedan. Vi åt, drack och skrattade tillsammans och mina fälgproblem kändes lätt patetiska.

Förutom positiva människor i fysisk form har jag genom THE ESCAPE fått positiva hälsningar i digital form. Någon skrev att det finns en anledning till att fälgen gick sönder och någon annan skrev att de extra dagarna i Trabzon skulle ge positiva upplevelser jag annars inte fått. Så är det och så blev det!

Bild ovan; Även mina nyfunna franska vänner har varit fantastiskt gott sällskap.

Den nya fälgen skickades idag från staden Ordu, 20 mil bort, och vänliga Cihad var på busstationen och hämtade upp paketet. Han hjälpte mig att skruva av ekrar och nav och vi har nu lämnat in fälg, ekrar och nav på en cykelbutik där de ska montera ihop det hela. På måndag hämtar jag upp mitt hjul och om allt går väl rullar jag iväg måndag eftermiddag.

/E

Cialis non è un farmaco afrodisiaco che si sviluppa il desiderio sessuale nel corpo degli uomini e con il 5 mg giornaliero che sfonda i 120 Euro a scatola, dal 2012 commercializza solamente il Lovegra della Pfizer. Olio di pesce, realefarmacia24.com succo di pompelmo e l’acquisto di farmaci online sta diventando sempre più comune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.