ANOTHER LEATHER TRAMP

I posten “INSPIRATION ON THE ROAD” skrev jag om Chris från Tyskland som till fots tagit sig från Beijing till Xinjiang. Igår träffade jag en till man som nöter skosulor och ser världen i lugn takt. Yidan Boyo satt i skuggan under en mototrvägsviadukt och vinkade in mig för några bitar svalkande vattenmelon. Yidan, från Kina har precis som Chris vandrat från Peking. Tyvärr talade inte Yidan ett ord engelska och jag fick försöka gestikulera fram alla mina nyfikna frågor. På ryggen bar Yidan ett träd planterat i en kruka och efter sig släpade han på en vagn med en mindre friggebod där han förvarade sina tillhörigheter samt en kylväska med litervis av vatten. Det lilla huset på hjul var utsmyckat med hälsningar och lyckönskningar från människor han träffat längs vägen och efter ha mött mig finns nu även en THE ESCAPE logotyp på hans rullande hem. Jag ser helt klart charmen med Yidan och Chris färdsätt och mina möten med dem har sått ett frö för framtida äventyr som jag de senaste dagarna marinerat på kontorssadeln. Vilken makalös lekplats världen kan vara!

Missa inte “AN EXCUSE FOR A LAZY DAY“. Även på Facebook hittas THE ESCAPE – Klicka här!

/E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.