WINTER IS BACK

Vintern är tillbaka, kan jag konstatera när jag nu uppdaterar från Inowroclaw. Det har varit en mycket tuff etapp trots fattiga 60 kilometer cyklade. Efter frukost på Hotel Imperium i Chelmza gav jag mig ut i ett ordentligt snöoväder. Under dagen hade jag en irriterande motvind och oavbruten nederbörd, jag blev nerspolad av grått snöslask från långtradare, skidglasögonen immade konstant igen och för varje tramptag jag tog sved låren allt mer av mjölksyra. Låter det som en skön semester? Jag kan inte påstå att jag tycker det är särskilt avkopplande eller rogivande men det slog mig idag, när det var som allra värst, att jag faktiskt njöt en smula. Det ska vara hårt. Det är de här dagarna som gör skillnad. De här dagarna gör de fina dagarna ännu finare. När jag om ett par månader sitter på sadeln, med en lätt med bris i ryggen och solen i ansiktet längs någon vacker kust, kommer jag att kunna tänka tillbaka på extrem vintercykling i öststaterna.

Under eftermiddagen förvandlades nederbörden från fast till flytande. Det var en blöt, kall och väderbiten äventyrscyklist som kom fram till Park Hotel i Inowroclaw. Nu sitter jag med en rejäl lössnus under läppen och en rökig whiskey i strupen. THE ESCAPE njuter. Imorgon rullar ekipaget vidare med offensivt distansmål. Det är 130 kilometer till Kalisz…

Igår publicerades en intervju om mitt äventyr i Blekinge Läns Tidning. Om det nu är någon av er som mot förmodan inte får hem tidningen på lådan kan man givetvis läsa den på nätet. Ja, om man är plus-medlem, det vill säga. Fina bilder är det i alla fall.
/E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.