WESTERWEEK IN LITTLELAND

THE ESCAPE uppdaterar från Västervik i Småland. Idag har det varit riktigt flyt i kilometertuggandet. Jag lämnade Söderköping strax innan nio efter en stadig frukost hos Torsten. Redan vid elva nådde jag Valdemarsvik där det blev lunch. Bagarna på den lokala pizzerian såg ut som fågelholkar, precis som på Robbans Pizzeria i Tumba, när jag klev in i min cykelmundering. Under eftermiddagen tittade solen fram, temperaturen steg till 5-6 plusgrader och vinden var vänlig nog att komma från sidan. Min Garmin visar att jag under dagen trampat 116 kilometer vilket känns skönt då de två första dagarna gått trögare med slask och motvind. Nu ligger jag i fas och målet är att vara hos min bror Axel, som bor i Karlskrona, på fredag.

Ikväll övernattar jag hos Marcus Nord som generöst nog erbjöd härbärge. Marcus, som även han känner Rolf som jag bodde hos första natten i Trosa, är tyvärr inte hemma men körde in från semesterstugan utanför Västervik och lämnade nycklar till villan. Det är sportlovsvecka i Småland och han är med familjen i stugan men ville gärna hjälpa mig. Jag blir lycklig över att människor vågar lita på varandra. Det gör Marcus. Den svenska värmen och gästvänligheten har varit en positiv överraskning hittills på resan längs med ostkusten. Det verkar som att Rolf (min värd i Trosa) känner halva kuststräckan ner till Karlskrona. Han har varit oerhört engagerad och hjälpsam de senaste dagarna. Tack för det.

Imorgon fortsätter jag till Mönsterås vilket är cirka 100 km från Västervik. Det blir inte mycket till uppdateringar under dagarna när jag sitter på cykeln men för den som vill se vart jag befinner mig kan man följa THE ESCAPE på “Spot Adventures”. Länken finns på undersidan “Maps”. Det går även utmärkt att klicka här!

/Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.