Vinn din egen Pentax!

Som trogen THE ESCAPE lasare ges nu chansen att ta hem din alldeles egna Pentax “Optio W60”.

Vattentat till 4 meters djup vilket ar perfekt for snorkling, 10 megapixel upplosning och hog videokvalitet med 1280×720 pixlar. Varde cirka 2 500 SEK.

img_65241_17231_optiow60_silver_3qview.jpg

Det ar enkelt. Motivera varfor kameran ska bli din genom nagra rader i kommentatorsfaltet nedan.

Vinnaren utses av oberoende part. Tavlingen pagar till den 16/1 – 2009.

/Erik

1,544 comments

 1. Hej Erik!
  The Escape har vuxit till sig och blivit en riktig bra och intressant resedagbok! Kul att följa dig. Måste givetvis ta chansen och tävla om kameran.
  Motivering:
  Vad kan vara bättre att ha med sig och dokumentera midsommar hos Tomas på Skaten än en W60. Vidvinkel för att få med HELA gänget, hög upplösning för att kunna räkna varenda snapsglas på borden, vattentät för att klara både regn, bad och ranka kajaker. Låter som en fullfjädrad fest och äventyrskamera. Förstår att du valt just den!

  Ha det bra!
  /Björn Lundblad

 2. Tjena Ohlson! hoppas att julen var mysig med familjen!
  Jag kommer needa en sådan här kamera då fotografering i alperna kräver vattentåliga kameror pga snöfall. Tror att det skulle bli en stor tillgång inför våra skidresor framöver så jag kan fota dig görandes en dubbel mctwist.

  take care!

 3. Tjena!

  Förstår valet av kamera om du är lika crazy och lekfull som Patrik (Patabrat), för då behövs reälla saker. Perfekt för fuktig miljö som du befinner dig i. Solklart val av även mig om jag hade varit i din sits.
  Skulle passa bra med en nu kamera till vårkanten nu när man ska upp till norr och leka med skotern på fjälle. Passar ännu bättre när den är vattentät, för vårfloden brukar blir ganska kraftig av all snö som smälter.
  Har dessutom sökt officersprogrammet och vad är inte bättre då än en tuff kamera att föreviga alla underbara fältdagar med.

  Ride on! Alltid lika kul att läsa din resa!

  Mvh Robby

 4. Motivering:
  Jag har ingen kamera men behöver en & “Optio W60” ser riktigt fin ut! Dessutom vann Rikard “Rick Shawn” i förra tävlingen från Indien pga att han kopierade mina svar, vilket av rättviseskäl borde tala till min fördel!
  Anton

 5. Erik! Jag ska vinna den här kameran för att jag varit dig trogen i dina elva månader på fri fot. Jag tycker att du är helt grym, och jag hoppas att också jag i framtiden kan göra en liknande resa. Att jag dessutom är i extremt stort behov av en kamera gör mig till en mycket värdig vinnare; titta bara på hur dålig bildkvalité min nuvarande kamera har..
  http://rebeccaas.blogg.se/2009/january/utkast.html

 6. jadu erik varför jag skulle vinna denna kamera är just det här:
  Solen skiner på en klarblå himmel, det är 30 grader varmt, grillen står på max, biran ligger i ett isbad…juste det är poolfest! Allt man väntar på är folket som rullar in om ett tag…med snusen inne, en iskall pripps i ena handen och kameran i andra ska man hälsa på folket som kommer från alla sidor av stan…självklart ska man försöka ta sig förbi en solstol med en av damerna i som står För nära poolkanten eftersom man inte har ork att gå runt…men vad gör man..man trampar snett och trillar rakt i poolen,ölen lyckas man rädda genom att kasta upp den på land men kameran hade man ju inte en aning om att den låg i andra handen…så den blir ju självklar blöt och också kapputt…Detta har aldrig hänt mig, men om det skulle det och jag hade en Pentax Optio W60, vattentät och med 10 megapixlar,i handen så skulle jag kunna ta den där vägen förbi solstolen utan att behöva oroa mig över om kameran ska gå sönder eller inte så det skulle ju vara väldigt snällt om jag då fick den med tanke på att jag också ska iväg nu snart och dra en backpackning i Asien i 6 månader. Mvh/ Alex

 7. Jag tycker att jag borde få den PGA 3 anledningar!

  1: Som nämnt under Robbys kommentar så är jag en riktig galning och jag kommer aldrig kunna ha en kamera förutom just denna vattentäta Pentax “Optio W60″! En annan kamera skulle gå under inom beloppet av timmar.

  2: Jag är och kommer alltid vara en riktig mysbjörn!

  3: Sist men inte minst, KANSKE största argumentet! Jag är bannemig en extrem fiskare! Och som alla vet, vid estrema aktiviteter så behövs extremeee utrustning! Den här kameran skulle passa perfekt till helt GALNA fisketurer och EXTREMT naturliv!

  Over and out!

 8. Tyckte det var så häftigt det du beskrev när du hade dykt bland vrak Erik. Förstår att kameran inte håller så långt ner, men med motiveringen att det skulle vara häftigt att kunna ta kort även på sådant som simmar högre upp, dvs. vattumän, sjöjungfrur och andra firrar gör att jag ännu mer vill prova denna tekniska pryl.
  / Den trogne Escapeläsaren Moa. =)

 9. Hej Erik!
  Jag känner inte dig men har läst din blogg ett tag på rekommendation från en kompis. Och det är fantastiskt kul att följa dig! Reslustan växer för varje gång jag hittar hit!

  Jag bör vinna kameran för att ha att fota med i vått och torrt! En sådan tålig pryl lär ju klara både tjejmiddagar, krogkvällar, barnpassningskvällar, studentflak och en och annan road-trip!

  Ha det bäst!
  Din läsare Elin

 10. HEJSAN ERIK.HAR LÄST DE MOTIVERINGAR SOM HITILLS KOMMIT IN.INGEN AV DESSA SKALL ENS MED EN TANKE KUNNA VINNA.J A G SKALL NATURLIGTVIS VINNA ANNARS KAN JAG JU INTE VARA DÄR MED KAMERAN OCH TA DET AVGÖRANDE KORTET NÄR DU SÄTTER DIN FOT PÅ SVENSK MARK FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ 570 DAGAR.DEN SJÄLVKLARE VINNAREN ÄR DÄRFÖR JJJJJJJJJJJAAAAAAAAAAAAAAAGGGGGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  HA, HA, HA…….SLÅ DE DEN SOM KAN.
  HEJ!

 11. Hi
  Erik Ohlson! Around the World in 570 days!

  I think I should win the camera Pentax “Optio W60″ with snorkeling, 10 megapixel resolution and high video quality with 1280 x 720 pixels because:
  (i) to keep the memories of the special moments (ii) as the digital photography is cheaper (iii) the digital camera allows me to review the finished images. If the image is unsatisfactory, I can delete or eliminate the same. And if it is satisfactory, I can store it. (iv) With digital camera even the quality of poor images can be improved on computer with number of software available. (v)can capture these wonderful scenes and remember them when I get home back. JUSTIFIED or …………?

 12. Häääj erik. du missar Roskilde i år igen, tänkte bara gnida in saltet lite.

  Motivering: Om jag någonsin ska kunna komma ihåg min studentperiod så behöver jag en kamera.

  Hör av dej när du rullar från sydney och uppåt, vi var där och hängde i några månader i våras. puss

 13. Hej Tiger!
  Du är en förbild! Till mina barnbarn säger jag “kolla på Eriks hemsida och följ hans resa”. Men varför jag och käre mannen i mitt liv skulle vara värdiga vinnare till en vattentät kamera är att vi är still going strong +60 -åringar som dyker och snorklar, vi gillar verkligen vattenlivet med dyk och snorkling som vi denast i november utforskade i Dahab. Både på vårens fisketurer i fjällvärldens vatten och vintertid vid Gåsens 6-veckors stugvärdsvistelse med blötsnö och – 30 skulle det vara en höjdare att ha en vattentät Pentax “Optio W60 ! Ja, vad säger du, kan dessa “gamlingar” vara med i leken ?
  Kramar!

 14. Hej Tiger!
  Du är en förbild! Till mina barnbarn säger jag “kolla på Eriks hemsida och följ hans resa”. Men varför jag och käre mannen i mitt liv skulle vara värdiga vinnare till en vattentät kamera är att vi är still going strong +60 -åringar som dyker och snorklar, vi gillar verkligen vattenlivet med dyk och snorkling som vi denast i november utforskade i Dahab. Både på höstens fisketurer i fjällvärldens vatten och vintertid vid Gåsens 6-veckors stugvärdsvistelse med blötsnö och – 30 skulle det vara en höjdare att ha en vattentät Pentax “Optio W60 ! Ja, vad säger du, kan dessa “gamlingar” vara med i leken ?
  Kramar!

 15. Jag vill vinna den p.g.a. att jag och en polare ska göra en, på ett ungefär, samma resa som du nu befinner dig på. Den “kameran” jag har nu skulle i och för sig vara bra för den skulle aldrig bli stulen för den är så jävla kass, men inte heller vara värd att få dokumentera den resa vi skall bege oss ut på. Denna resa är planerad att bli en milstolpe i våra liv och de minnena vi kommer att få vill vi gärna ha någon bild att anknyta till.
  Res gott Erik!

  //Johan

 16. Hej Erik! Jag skulle väldigt gärna vilja ha denna kamera därför att jag har börjat på en svensk skola här nere i Spanien. Jag och min bror har inte setts så mycket under de åren jag varit här men senaste gången han var här för ungefär 1½ år sen var vi och snorklade utanför Fuengirola. Vi hade då ingen undervattenskamera så min bror köpte med en engångskamera från Sverige (Du vet kanske hur dom är…) Och vi snorklade och dök hela dagen och fick jättefina bilder (trodde vi iallafall…) Men när min bror kom hem och skulle framkalla dem var det enda man såg i princip stora blurrfläckar av alla de fiskar och bläckfiskar vi tagit kort på :C Min bror kommer ner nu till våren och det skulle vara väldigt roligt att göra om denna snorkling och denna gång ha bilder som minnen som man faktiskt ser vad det är…!

  Lycka till på resan och tack för en bra sida. Kramar från Caroline

 17. hei Erik!

  Godt nytt år! du er virkelig en modig maur. Fantastisk reise fortsatt forstår jeg. Kameran kan vi godt tenke oss her i det kalde Norge. Ragnfrid og Morten var på hytten i helga og det var så halt at de måtte kjøres på lasteplanet til Viking redningstjeneste ned fra fjellet! Det er noe annet det. Ha det forsatt godt! Vær forsiktig også da!

  Kram fra hele familien.

 18. Jag bör vinna kameran därför att jag är senil som en gammal torr nöt och behöver foton för att minnas vad som hände för en kvart sen!
  Fridens liljor bro!

 19. Hej Erik du är en modig kille som åker jorden runt. Denna kamera är perfekt om man bor vid havet och gillar att föreviga händelser där. Vi ska göra en resa till Rumänien i vår och då kan den oxå komma väl till pass. Det är kul att läsa och se på dina fina vyer du lägger ut. Ha det fortsatt bra.
  Vi kanske ses på Ellene till sommaren kram från oss.

 20. HEJ! alla vinner en kamera helt enkelt (kanske blir mer ekonomiskt om det är en engångs undervattenskamera) men varför jag ens skriver på den här “överbelastade och antagligt ständigt lästa tråden” är för att ERIK SKA ansöka till http://www.islandreefjob.com NU!! DU HAR STÖRSTA CHANGSEN I VÄRLDEN ATT FÅ DET MED ERFARENHETEN FRÅN DENNA BLOGG din 2 meter långa viking!!

  kolla in och hör av dig! NJUT OCH MÅ ÄNNU BÄTTRE du kan få en fin lön också 150’tusen AU$
  Kameran kan du behålla tycker jag ananrs blir alla för sårade..

  Ha det bäst, ses på volleybollplanen med fotbollen!
  hälsningar Fjästa!

 21. Då det snart var tre månader sedan jag såg regn eller snö här i snustorra Peking har min kärlek till snön/slasket i Sverige växt sig så stor att jag måste låta världen resten av världen få ta del av varför vädret är ordet på våra svenska läppar. Och då måste jag ju förstås ha en kamera som klarar av det.

  Ser ut som du fortfarande lever livet. Fint. Du ville ha “transbilderna” va? Ge mig en adress så postar jag dem när jag kommit hem.

 22. Jag skulle gärna vilja vinna kameran eftersom jag och frugan nyss tagit dykcert och skall ner till Australien och dess barriärrev någon gång den kommande hösten. Trodde inte ens det fanns möjligheten att ta så bra kort under vattnet som jag förmodar att denna kamera med 10mpx gör! Det vore väldigt kul att ha undervattensbilder att visa för barnbarnen då de är i den åldern att de snart skall lära sig simma!

  Keep up the good work! Hälsningar Mats

 23. Hej
  min motivering för kameran.

  Alla kontinenter besöker jag vart år
  tar foton i alla väder var jag en står
  men jag kräver kvalité
  ett anat val är då passé

 24. Tja Erik!
  Grym resa du gör riktigt inspererand ocg roligt att följa!
  Motevering till varför jag ska vinna kamran:
  Jag behöver en liten smidig kamera att ha med till topp på fjäll och klätterled. Som tål snösprut från de brantaste offpiståken, leran från den jobbigaste mountain-bike-stigen och vatten från den blötaste forspaddlingen. Upplösning som gör att man kan förstora och hänga upp den grymma bilden med en skärpa och kvalité där varje detalj går att se.

  Häsningar Fredrik