This post was originally published in 2009, prior to my current adventure

THE GREAT ESCAPE.

THE ESCAPE 16/3 - 2008 - 13/11 - 2009 (Röd linje: landväg, svart linje: flyg)

Sydafrika - Zimbabwe - Zambia - Malawi - Tanzania - Kenya - Uganda - Indien - Nepal - Hong Kong - Macau - Thailand - Ryssland - Kina - Laos - Vietnam - Kambodja - Indonesien - Filippinerna - Singapore - Malaysia - Australien - Nya Zeeland - Argentina- Uruguay - Chile - Brasilien - Paraguay - Bolivia - Peru - Ecuador - Colombia - Panama - Costa Rica - Kuba - Nicaragua - Honduras - Guatemala - Mexico - USA/Kanada.

Tanken på detta inlägg, avslutningsinlägget och de sista raderna på resan har skavt i hjärnan i ett par månader. Trots tid för eftertanke vet jag inte var jag ska börja, inte den blekaste var jag ska sluta och inte en aning om vad jag vill berätta. Jag är full av upplevelser och erfarenheter men fattig på ord. Flykten från rutin, vardag och norm är över. Jag kan inte förstå att detta projekt, som med planering och genomföring upptagit 3 år av mitt liv, nått sitt slut. Jag och det kladdiga anteckningsblocket har hankat oss ner till Hudson River. Med en take-away kaffe och njutbara toner försöker jag locka fram mer bläck i den vindigt kalla novembermorgonen.

Någonstans i mitt virriga huvud känner jag mig förunnad och tacksam men samtidigt fundersam och ifrågasättande över att vara utvald. Utan många varma själar och vakande änglar hade inte denna fantastiska flykt skett och utförts så pass smärtfritt. Jag känner en vild euforisk glädje av att ha berikats och utvecklats. Med risk för att detta blir platt och klyschigt sätter jag nu punkt för min resefilosofi i rörelse.

MILJONER TACK FÖR ERT SÄLLSKAP, ENGAGEMANG OCH DELAKTIGHET. Att drygt 130 000 människor under 20 månader funnit inspiration och drömmar om egna flykter genom min blogglitteratur gör mig överlycklig.

Om 30 minuter viftar jag in en gul taxibil för att ta mig till JFK. THE ESCAPE is over.

I'M GOING HOME. NU TACKAR JAG FÖR MIG SJÄLV. NU ÅKER JAG HEM!!!!

/Erik Ohlson 13/11 - 2009.

Comments

Featured posts