THE FIRST PEARL

Mina sydostasiatiska flyktfavoriter finns sedan tidigare i Indonesien och på Filippinerna. Länderna består tillsammans av drygt 20.000 paradisiska öar som ger utmärkta möjligheter till resor i upptäckaranda, vilket är något som faller mig i smaken. Givetvis finns även oupptäckta pärlor i Thailand, Vietnam och Kambodja men jag anser att de numer är mer avancerade och ansträngande att finna. Med cykel som (ansträngande?) färdmedel hamnar man ofta där man hamnar och av en slump har jag funnit pärlan Bangsaphan Noi, strax norr om Chumphon, där jag idag tillbringat en lugn dag i skuggan intill havet. För en stund sedan begav sig solen mot horisonten och jag passade på att slänga av mig skorna för en strandpromenad.

Bild ovan; Fiskare i samhället Bangsaphan Noi förbereder näten för ännu en natt till havs. För två veckor sedan träffade jag en resenär i Laos som hade intrycket av att människor i Sydostasien har en lat och avslappnad tillvaro med mindre arbete än i Europa. Jag delade inte hans uppfattning men kanske hade han sett fiskarna ligga och sova i sina hängmattor under de ljusa timmarna?

Ovan i mitten; Strandfotboll, en utmärkt aktivitet under dygnets något mindre varma timmar.

Ovan till höger; Brunbrända ben och likbleka cykelfötter.

I Bangsaphan Noi hittas två enkla hotellanläggningar med strandläge, fyra restauranger som serverar färska skaldjur, tre närbutiker med kall öl för en guldpeng och makalöst nog inte en enda strandad västerländsk val. Missa inte posten DAY 249 – 251 och håll dig uppdaterad genom att gilla THE ESCAPE på Facebook!

/Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.