STOCKHOLM ——> ISTANBUL

När jag nu nått mitt delmål så tänkte jag att några sammanfattande rader om de senaste 40 dagarna och äventyret i Europa, kunde vara på sin plats. Jag har nästan på kilometern hunnit en femtedel av distansen till Singapore och när jag åter sätter mig på sadeln nästa helg så lämnar jag Europa för Asien.

3200 K – 8 COUNTRIES

320 mil fördelat på åtta länder med vårvärme och flickvänsbesök som motiverande drivkraft. Jag minns särskilt soliga vinterdagar längs ostkusten i Sverige. I Polen var det snöslask och kyla men en värmande gästvänlighet från människor jag träffade. I Tjeckien fick jag dricka god lager och i Slovakien fick jag smaka på Tatrabergen. Vackra Budapest var en höjdpunkt i Ungern och i Rumänien hade jag trots sjukdagar en härlig tid i Timisoara. Bulgarien bjöd på den naturskönaste cyklingen och mina två dagar genom Balkanbergen och över Shipka Pass är oförglömliga. De tre dagarna på sadeln i Turkiet bestod mest av motvind och rullande kullar men avslutningsvis med vackra vyer över Marmarasjön.

Vid aktuell återblick kan jag inte annat än att konstatera att inledningen på den långa resan varit lyckad och jag har samlat på mig många fina minnen. Min tvåhjuling som Cyclecomponents satt samman med fingertoppskänsla har rullat sträckan helt utan problem. Otroligt nog har jag inte ens fått en punktering!

Min enda anmärkning i utvärderingen är tempot som varit något för högt. Inklusive vilodagar har jag snittat 75 kilometer per dag vilket i längden tär på kroppen allt för mycket. Den sista veckan genom Bulgarien och Turkiet kände jag att vader, knän och lår sa ifrån och därför planerar jag en sänkt fart så att kroppen klarar kommande 14 600 kilometer.

Nu väntar ytterligare fyra dagars krafthämtning. På lördag rullar jag igen.

/E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.