Jag och Alfons.

De stunder som ar som allra ensamast pa en solo-resa ar de pa det tysta hotellrummet med trakiga vita vaggar och en hard enkelsang.

Jag ar egentligen en ganska sallskapssjuk person och trivs inte med att bo i en liten skolada for mig sjalv. Det som sker, for min del, efter en eller tva dagar utan konstruktivt informationsutbyte ar lite samma sak som for “Alfons” med hans latsas kompis “Mallgan”.

I brist pa annat att gora kan jag tittandes in i badrums-spegeln pa hotell-toaletten stalla en fraga till mig sjalv, besvara den, ifragasatta mitt svar, bli arg for att jag ifragasatt svaret for att sedan inse att jag ar dum i huvudet och avslutningsvis sla till mig sjalv.

Jag har aven borjat prata med maten vilket kanske later konstigt men faktum ar att en “Tom Kah Gai” ibland ar ett utmarkt bollplank nar stolen mitt emot gapar tom.

Aterigen de tva rosterna i huvudet;

– Kanske skulle du ha lite mer koriander!??

– Nej det ar tillrackligt redan!

– Uhh, den har basilikan ar jag inte sa saker pa!

– Peta bort den da, idiot!

Allt som oftast – som tur ar – haller sig Alfons-fasonerna sig i bakgrunden och vanliga tankar haller hjarnan upptagen. Jag tror dock att man tanker mer och intensivare nar man inte har nagon att prata om de meningslosa sakerna med.

alfons.gif

Hemma hade jag med ett “all-you-can-call” abonnemang fa stunders tystnad under min vakna tid. Det var inte ovanligt att jag efter en arbetsdag med 4-5 timmar pa telefonen satt pa tunnelbanan och slo-ringde kompisar for att doda 20 min.

Utan mobilen och det fysiska sallskapet blickas det bade bakat och framat uppe i pannloben. Jag ser tillbaka pa familj, vanner, jobb, skoltid och alla resor. Samma saker ser jag fram emot.

I forrgar horde jag min lill-brorsas rost over luren for forsta gangen pa 5 manader.

Att ha ogonblicket nar han tillsammans med tva andra vinterbleka foraldrar kliver ut i vanthallen pa Singapore’s flygplats framfor mig ger mig ett lugn och en gladje som tranger undan alla andra konstiga tankar.

6 comments

  1. Du kan tro att vi ser fram emot den stunden också, och de kommande veckorna tillsammans. Kan väl inte säga att tankarna på dig innan dess gör mig helt lugn… men det tränger undan mycket annat oväsentligt, det gör det!

  2. Är du säker på att du mår riktigt bra? Jag menar, prata med något som man i nästa stund tänker äta upp. Är du verkligen säker på att det var koriander?

  3. Erik!
    Vilken underbar dialog med maten! När jag läser “Jag och Alfons” är det som att läsa en bra bok. En lättflytande svenska med roliga knorrar, toppen!
    Tänk på att det ibland kan vara nyttigt att ha lite tråkigt, bara det inte blir för länge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.