CESKÁ REPUBLIKA!

Fräknarna börjar visa sig efter ytterligare en solig och fin dag. THE ESCAPE har nått land #3. Jag befinner mig i Frydek-Mistek i Tjeckien och bor återigen hos vänliga CouchSurfing värdar. Dagens etapp flöt på fint och smärtfritt. Sedan ankomst har jag hunnit med middag och ett par tjeckiska öl på den lokala puben.

Totalt blev det åtta dagar i Polen varav sju på sadeln. Jag har valt att hålla undan från bergskedjor och därför har terrängen under mina 700 kilometer i Polen varit väldigt enformig. Långa, platta och smala landsvägar dekorerande med ekalléer, enorma öppna fält, bitvis vackra skogsvägar, pampiga kyrkor och slitna industribyggnader. Trots delvis vackra landskap är det troligtvis inte det som kommer sitta kvar i pannloben. Det som verkligen förgyllt veckan är bemötandet och intresset från varma och vänliga polacker, främst de jag träffat genom CouchSurfing. Jacek i Kalisz, familjen på den ekologiska bondgården och Lukasz och Ewa som jag träffade i Kedzierzyn-Kozle igår. I och med att jag sitter i mina egna tankar hela dagarna på cykeln är det skönt att kunna diskutera, ventilera och vara social med någon annan än sig själv på kvällarna.

Gdynia – Starogard Gdanski – Chelmza – Kalisz – Biadacz – Kedzierzyn-Kozle

Det är två veckor sedan jag lämnade Stockholm och på distansmätaren står det 1300 km. Tolv dagars cykling har gett etthundratrettio mil vilket är precis enligt plan. Imorgon väntar för första gången på resan lite altitud. Min förhoppning är att nå staden Zlin i östra Tjeckien. I vanlig ordning är etappen cirka 100 kilometer.

/E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.