“Biltema” i Patagonien

I Sverige narmar sig varen. I Patagonien gar sommaren mot sitt slut. 2500 km har fardats fran Buenos Aires, 1000 med buss, 1500 med en liten vit, gnisslandes, “Fiat Uno”. Vi ar 3 dagar in pa var roadtrip och befinner oss i blasiga och kalla “Rio Gallegos” i sodra Patagonien.

imgp2443xx.JPG

Som genrep for kommande vandringar har vi campat de forsta natterna. Det finns ett par orosmoln, bl.a. utrustningsmassigt. Jag alskar min far men en ovana han har, ar att kopa billiga plasttalt pa “Biltema”. Det var ett sadant “139 kronors” talt som Anton fick med sig till Argentina. Var taltkvalitet oroar infor vandring i ett skiftande klimat, inte langt fran Sydpolen.

imgp2446vv.JPGimgp2459trew.JPGimgp2421oppo.JPGimgp2442buuuso.JPG

Forutom att taltduken troligen rivs upp av minsta vindpust och sovplatsen forvandlas till en sjo om det borjar duggregna sa har dvargar fatt fria hander vid skissbordet.

imgp2448qqq.JPG

Liten “Fiat Uno” intill ett valdigt litet polyestertalt fran butiken “Biltema”.

imgp2462rrrrr.JPG

Ovan; Utsikt fran “Ruta 3” langs Argentinas ostra kust.

Las aven Antonios Viaje! Klicka i “Meny” till vanster.

/Erik

2 comments

  1. Ja ni verkar ju ha det bra, i stoclholm har det varit en gråmulen helg och man har inte varit motiverad till att göra särskilt mycket!
    Nu sitter ja och förbereder mig för hemfärden till karlskrona igen! Om 3v får jag mönstra på ubåten, Äntligen!!
    Men innan dess ligger det väldigt mycket pluggande framför mig vilket inte är lika roligt men dock så ser jag målet med allt plugg, så de ska nog gå fint!

    Jag hör av mig så fort jag kan, nu är det bara 9 månader kvar!

    Keep on rock out with your cocks out!

  2. Vi får hoppas att expeditionens erfarenhet uppväger utrustningens brister genom de kommande bistra dagarna med Kap Horn-stormar, snö och drivis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.