Bestulen pa adress och ryggsack.

I Beijing fungerade THE ESCAPE men i sodra Kina ar siten censurerad och jag kommer darfor inte at den. Nar kommunisterna staller till det sa ar det bra att harliga Julia kan rycka in och gora min rost hord.

Den 10 september lamnade jag Beijing for att rora mig soderut. Hengyang var forsta hamn efter 24 timmar pa taget fran Beijing. Stannade ett par timmar innan tag tog mig till Guilin och buss till fantastiskt vackra Yangshuo. 46 timmar tog resan totalt fran Beijing.

Det har varit 2 handelserika dygn aven i Yangshuo da min ryggsack med pass, hard-disk, kontokort och Ipod blev stulen under en cykeltur langs Li-River igar.

Mitt misstag var att svalka mig i floden och att under 2 minuter lamna ryggsackan pa land. Det var tomt omkring mig nar jag hoppade i sa darfor tankte jag att det var OK. Det var det inte. En mindre hjartattack och sedan panik.

Jag hade tur, jag flangde runt pa de sma landsvagarna och rakar fa syn pa mitt pass och kontokort i ett dike 200 meter bort fran “the crimescene”. Det underlattar i och med att jag nu inte behover aka tillbaka till Beijing for nytt visum och pass.

Det jag fortfarande saknar ar min Ipod och hard-disk. De flesta bilder pa hard-disken har jag backat upp men jag blev av med alla bilder fran mina senaste 2 veckor i Ryssland och i Kina.

Det blir nagon extra dag har for att reda ut ett och annat med konstapeln.

Irriterande men inte hela varlden. Nya tag.

Fran en sak till en annan. Enligt skatteverket ar jag numer utvandrad. Jag ar en utvandrare. Utdrag fran skatteverkets mail till mig for nagon vecka sedan;

“Skatteverket beslutar att avregistrera dig från folkbokföringen som utflyttad till okänt land.”

“Enligt 20 § FOL ska en person som kan antas under sin normala livsföring komma att regelmässigt tillbringa sin dygnsvila utom landet under minst ett år avregistreras från folkbokföringen som utflyttad.”

Fantastiskt underhallande.

/Erik

4 comments

  1. Erik, när du kommer tillbaka så är du kommer du altså att klasificeras som “invandrare” hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.