A REAL HIGHWAY

Jag har precis lämnat den breda motorvägen som jag följt i östlig riktning mer eller mindre konstant sedan jag nådde Kina för tre veckor sedan. Genom Xinjiang och västra Gansu har det allt som oftast saknats vägalternativ. Jag hade kunnat fortsätta längs den platta, trafiktäta och enformiga vägen ytterligare några hundra kilometer men bergskedjan Qilian Shans snöklädda toppar, belägna till söder om motorvägen, lockar för mycket. Min avstickare kommer innebära en omvägssmäll på 200 kilometer och givetvis betydligt mer utmanande cykling. Jag velade vid vägskälet för en stund sedan men THE ESCAPE ska vara äventyr – inte en blek och menlös transport. Framför mig ligger nu ett inledande bergspass på drygt 4000 meter och hundratals kilometer av slingriga bergsvägar mot mina delmål Xining och Chengdu.

/Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.