48 HOURS IN XINING

Igår firade jag 200 dagar i rörelse med en efterlängtad och välbehövlig vilodag. Sovmorgon, utdragen frukost och en dag i fortsatt lugnt tempo. Förutom att uträtta en handfull praktiska ärenden strosade jag runt på livliga marknader, åt mig igenom restaurangtäta kvarter och utforskade butiksfyllda bakgator. Efter jag fått på ett nytt vevparti på cykeln tillbringade jag någon timme med att vårda och rengöra min kära velociped på vandrarhemmet. En kall öl i kombination med verktyg, putsduk och en nysmörjd kedja är utmärkt avkoppling. Jag har även insett min avsaknad av socialt utbyte och att få tala äventyr och resehistorier med kanadensare, britter, danskar, fransmän och sydafrikaner på det populära vandrarhemmet har varit precis lika nödvändigt som vila av en sliten kropp.

Idag ställde jag klockan och gjorde mig redo för en tidig avfärd. I och med att regnet öst ner hela förmiddagen hittade jag en utmärkt anledning att fastna i en skön soffa i det gemensamma rummet på vandrarhemmet. Ytterligare en vilodag frestar men då jag har 2500 kilometer kvar av Kina och enbart 30 dagar på mitt visum behöver jag pinna på en smula. Det ser ut att spricka upp och strax sadlar jag på och sätter fart mot Chengdu i provinsen Sichuan, som är nästa delmål.

Bild ovan; För 50 kronor fick jag min alldeles egna stämpel.

/E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.