Visit Bollnäs!

I mina ögon är en husvagns-semester till Bollnäs mer exotisk och spännande än en backpacker-charter till Thailand.

Det är massturism i sann bemärkelse. Folk vallfärdar till Thailand likt muslimerna till Kaba och har man ett par dagar i Bangkok innan beach, full-moon och kissfylla väntar bor man på ett hostel i “Banglamphu”.

Jag har, handen på hjärtat, sett fler västerlänningar än österlänningar under mina 2 dagar trots att det är lågsäsong.

Det är en enorm industri och man känner sig som en “foppa-toffel” på ett rullband i en kinesisk plastfabrik när man knatar in med ryggan i stadsdelen “Banglamphu”.

Det finns fler likheter med “foppas” toffel-mästerverk och Thailand. Den som åker hit gör det av samma anledning som den som handlar ett par “crocs” – man är ute efter budget och bekvämlighet och man bryr sig inte om att 20 miljoner andra tänker likadant.

Tidigare ikväll tog jag mig till “Siam Square” och vandrade runt ett bra tag i lokala områden utan att se någon blekhyad. Jag vill inte säga att hela Thailand är sönder-turistat efter 2 dagar i Bangkok – det går med all säkerhet att hitta lugnare områden. Samtidigt liknar detta ingenting jag sett tidigare och troligen är stora delar överexploaterade.

Jag är på en resa och inte en semester. Just därför trivs jag inte i “Banglamphu”. Imorgon stämplar jag ut från fabriken fullproppad med “tribals”, neonskyltar och svenska menyer för att hitta en stadsdel med lite mer själ.

crocs-beach-red.jpg

Backpacker i Thailand?

logga_20.gif

Hellre huvagn i Bollnäs!

/Erik

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.