TWENTY ONE HOURS

Det är 21 timmar till avfärd. Imorgon, den 19/2 kl 9 tar jag mitt första tramptag på den drygt sjuttontusen kilometer långa resan till Singapore. Starten går från mina föräldrars hem i Bromma. Tanken på kommande avsked kittlar tårkanalerna, gör naglarna kortare och ger mig rysningar från cykelvader till öronsnibbar. Tanken påminner mig om allt jag älskar och allt jag lämnar i den trygga vardagen. Jag är avskedstränad från tidigare resor men känslan jag har idag, när verkligheten kommer allt närmre, är något jag inte riktigt känner igen. Kontrasten och omställningen kommer att bli stor. Den största skillnaden från mitt förra avsked är att jag lämnar lite mer. Förutom familj och nära vänner lämnar jag ett seriösare jobb, en egen lägenhet och en flickvän som jag älskar. Mitt val av transportmedel är något som gör avskedet än mer komplicerat. Att lämna Sverige på ett flygplan från Arlanda är som att riva av ett plåster kvickt, att långsamt rulla iväg på en fullpackad cykel är som att sakta och smärtsamt lirka av sin tunga från en iskall lyktstolpe.


Familjen på besök i Singapore 2009. Besök på kommande resa blir i december 2012 på Sulawesi i Indonesien.

Jag är nervös men samtidigt förväntansfull och ivrig. Jag längtar till ensamheten, glädjen och tiden till eftertanke. Jag längtar till möten med nya människor, oförutsägbara situationer och problemlösning. Jag längtar efter tomma vindpinade vägar, öppen och orörd natur, nya kryddiga maträtter och stjärnklara kvällar vid tältet. Jag längtar till friheten.

Utrustningen är på plats, träningspassen är genomförda och grovplaneringen är klar. Nervositeten bearbetas successivt och klockan nio imorgon kommer jag att vara laddad till tänderna. Det finns många hinder och farhågor längs med vägen men det löser sig. Som alltid kommer man förbannat långt med ett gott humör och ett stort leende. Min allra godaste vän Patrik, som med ett par andra av mina närmsta vänner deltar i morgondagens avskedscermoni, säger alltid “Hakuna Matata för fan, Erik”.

Det är dags att på allvar hälsa er välkomna till THE ESCAPE. Nu börjar resan. Nu inleds äventyret!

/E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.