The Great Wall of China.

De 10 kilometer jag dag idag gatt/klattrat har gjort mig till en “sann man” om man ska tro Mao Zedong. Idag har jag besokt Beijing’s “maste-attraktion” kinesiska muren.

snc11966.JPG

Det blev en tidig morgon med uppstigning 0530 for att ta mig till “Simatai” drygt 2 timmar utanfor Beijing. Likt de flesta storre turist-attraktioner galler det att trixa lite for att kunna uppleva det utan att trangas. Det finns en handfull olika platser att besoka muren fran Beijing, “Simatai” skulle vara lugnast enligt de tips jag fatt pa forhand men jag befarade anda busslaster med turister.

snc11974.JPGsnc11958.JPGsnc11930.JPGsnc11977.JPG

Att “Simatai” ligger langst bort fran Beijing i kombination med en tidig morgon och monsunregn gjorde att mitt trixande lonade sig. Jag har idag lyckats vandra 3 timmar pa den kinesiska muren utan att se fler an 5-6 turister vilket jag knappt trodde var mojligt.

snc11973.JPG

Det var fantastiskt att i tysthet fa sitta och njuta av en knackebrods-macka och ett apple med en sanslos utsikt over den 2000 ar gamla muren och dess omgivning.

snc11954.JPG

/Erik

One comment

  1. Jag är stum av beundran, helt fantastiskt att få uppleva Kinesiska muren med dig.
    Martin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.