SWEDISH ADAPTATION.

Kontrasten och omställningen har upptagit mycket tid och kraft och uppdateringarna på THE ESCAPE har varit obefintliga. Jag är tillbaka i verkligheten utan just verklighet. Den vardag jag lämnade i mars 2008 finns inte kvar och nya rutiner behöver infasning. Jag är förvirrad och fundersam och finner omställningen svår. Dagarna mellan den 4:e och 14:e november, med ankomst till NYC och hemresa till Sverige, var de lyckligaste i mitt liv. Jag vaknade upp i mitt pojkrum den 15/11, efter överaskningsfest och en sen utekväll med en baksmälla lika psykisk som fysisk. Min värld har krymt och min lekplats har begränsats. Uppdateringar både i bild och text kommer allt eftersom men i skrivande stund upptas tid och tankar av existensskiftet.

/Erik

5 comments

 1. Hej Erik!!
  Har följd din resa genom alla upplevelser med spänning. Har aldrig gjort så long resa varken i tid eller längd,
  men många resor upp till 6 mån.Kännen igen lyckan att komma hem o sen fallet-det är jättejobbigt och
  konstigt att komma hem, för det är som vanligt -som om ingenting skulle hänt under tiden man har varit borta!
  Och såååååå mycket som har hänt för den som har rest! Lycka till för dig i livet-om det nu blir hemma eller borta och tack att vi har fått dela dina upplevelser.. (iaf lite!)
  Kram fr en 62-årig tant som ff.har samma nyfikenhet o vilja att uppleva nya saker som dig.Åker
  till sydost Asien 29/11 för 4 mån!!!

 2. Jag har liksom föregående talare följt din resa och har också varit med om den mentala brottningsmatch som du nämner. Men du har ju faktiskt klarat av en grym resa själv o har fått ovärderliga erfarenheter och många nya kontakter. Låt mig gissa att du saknar projektet, att hålla fokus på något? Mitt råd är att hitta något nytt projekt att bita i, vad sägs om en bok om din resa kanske? Du har ju många fantastiska bilder och skriver bra. Eller är det något annat som du vill förverkliga?

  Lycka till med allt! Det kommer bli kanon!
  mvh
  Stefan

 3. Ja en bok vore inte fel erik eller bara en sammanställning av din blogg skulle jag också köpa!! tråkigt att jag inte kunde komma på din välkommen hem fest men jag hade ingen chans att kunna komma hem till den.

  Ha det bra mannen!

 4. Ett nytt projekt, stort eller litet, kan nog dämpa känslan av att man sprungit in i en vägg efter att ha haft fri väg så länge. Men njut över att få vara med dina vänner och din familj igen också!
  Kram :)

 5. Hej Erik!
  Har följt din resa med jämna mellanrum.
  Har varit riktigt roligt att följa dig, en bok som inspiration till andra backpackerresenärer vore ju verkligt helt kanon!
  Lycka till med allt och fortsätt gärna uppdatera bloggen.
  Kram från en 21-årig läsare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.