SCANDINAVIAN WINTER WEEKEND

Om man planerar att lämna sin flickvän för att cykla till Singapore under nio månader behöver man kompensera för det på något vis. Det var läge att överaska med en liten helg-flykt innan den lite större flykten om två veckor. Tidigt i lördags morse släpade jag upp en halvt motvillig Nicole vid sju snåret. Vi tog buss till Stavsnäs och därefter båt till idylliska Sandhamn där jag bokat Seglarhotellet (som sagt, man måste kompensera…).

Överraskningen var populär och helgen bjöd på bad i varma tunnor, kall pilsner, bastu med tillhörande rullning i snön och fantastiskt god mat. Under lördagen öste snön ner och när vi vaknade upp på söndagsmorgonen var det till ett sagolikt vinterlandskap och strålande sol. Vinter i Stockholms skärgård är underskattat.

Jag har gått en hel höst och planerat inför kommande cykeläventyr. Många har reagerat på att jag ska lämna Stockholm i februari och cykla genom Sverige. Den varma hösten och vintern har gjort att jag tagit detta med ro men givetvis skulle nu “ryss-kylan” svepa in över landet. Jag håller tummarna för att jag ska klara mig utan två-siffriga minus temperaturer.

Kommande vecka bjuder på intensiva förberedelser. På listan står vaccinationer, inköp av diverse kläder, avskedsfest och en resa till Karlstad för att träffa mina vänner på Cyclecomponents.

Håll dig ständigt uppdaterad genom att “gilla” THE ESCAPE på Facebook. Det gör du genom att klicka här!

/Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.