NICK LONGFELLOW

En bidragande anledning till att jag sedan drygt en månad befunnit mig på Flores är att min vän Nick Longfellow varit baserad i Labuan Bajo sedan 1,5 år tillbaka. Nick, från Minnesota i USA, träffade jag första gången i Honduras 2009. Efter gemensam dykning på Utila i Karibien återsågs vi några månader senare i Nick’s hemstad Minneapolis, USA dit jag cyklat från Portland. Under två veckor tog jag en paus från cykelsadel och i en föräldrar-utlånad Toyota Prius gjorde vi en utflykt på några tusen kilometer till Montreal i Kanada. I samma vända som jag återgick till vardag i Sverige drog Nick tillsammans med flickvän Elitza till Sydostasien och de senaste tre åren har de bott och jobbat i Malaysia och Indonesien.

Under 2010 och 2011 höll jag och Nick frekvent kontakt och från min ofta monotont grå vardag fick jag färgglada undervattensuppdateringar från andra sidan klotet vilket gjorde att det kliade kraftigt under fötterna. Väl uppsagd och placerad på cykelsadel kretsade mina tankar inte sällan kring en dykvardag i Komodo.

Nick har stor talang för undervattensfotografering och genom denna post skulle jag som inspiration vilja visa upp ett gäng av min väns vassaste pixlar. Bilderna är från dykning i Utila, Borneo, Komodo, Lombok, Pulau Weh och Florida. De är tagna med antingen en Canon G9 eller Canon S95, extern blixt och ofta vidvinkel makro.

Juvenile Batfish

Bild ovan; Juvenile Batfish. Nedan; Valhaj.

Whale Shark

Pygme Seahorse

Ovan; Pygme Seahorse. Nedan; Reef Manta Ray.

Manta Ray Karang Makassar Nick Longfellow

Mantis Shrimp

Bild ovan; Peacock Mantis Shrimp.

Nick Longfellow and Elitza Germanov Manta Rays of Komodo

Ovan till vänster; Nick och Elitza, vänner och DM-instruktörer som sedan 1,5 år är bosatta i Labuan Bajo på Flores. I Komodo har de fastnat då de trivs med den oerhört mångfacetterade dykningen.

Moray Eel eating Octupus Reefs of Komodo Ornate Ghost Pipefish Manatee Florida

Pygme Seahorse Manatee Florida Nudibranch Mandarinfish

Hawksbill Turtle Reef Seahorse Nudibranch Nick Longfellow

nicklongfellow.com hittas både rörligt och orörligt undervattensmaterial. Utmärkt dykinspiration!

Nudibranch Nick Longfellow

Bild ovan; Emperor Shrimp on Nudibranch.

/ESCAPE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.