MERLION FEVER

En allt mer förväntansfull cykelnomad lunchuppdaterar från staden Cukai i provinsen Terengganu. Efter 320 kilometer oförskämt behaglig kustetapp från Kota Bharu återstår mindre än 500 kilometer till målsnöret i Singapore. Jag cyklar på jämn asfalt längs paradisiska kuststräckor och försöker utan framgång samla tankar och känslor inför ankomst. Länge har jag lekt med tanken på upplopp och målgång men att det nu är mindre än en vecka bort kan inte vara annat än fiktion. I huvudkontoret är det stökigt och ostädat och min redogörelse från de senaste dagarna blir därför snål på skrift men slösaktig på pixlar.

Nedan till höger: I förrgår bjöds jag på “Sura” som tillagas traditionsenligt av muslimer i provinsen Kelantan. Ett stort sällskap vinkade in mig från vägen och jag fick lov att provsmaka en näve av den grötliknande rätten som görs av ris, majs, bönor, nötkött och rikligt med socker. Tillagningen sker under flera timmar och verkade vara en social aktivitet där familj och vänner ses tillsammans.

NINE MONTHS

Den 19/2 slirade jag ut från Stockholm. Igår firade jag nio månader i rörelse. Bilden nedan, från en vintrig landsväg utanför Trosa, står i skarp kontrast till min upploppsexistens i Malaysia. I posten “ON THE ROAD” skrev jag om intrycken från min första dag på sadeln.

/THE ESCAPE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.