LEAVING TABRIZ

Efter två dagar hos min fantastiskt vänliga värdfamilj i Tabriz rullar jag strax vidare mot Ardabil och Raasht vid Kaspiska Havet. Jag har velat kring min färdväg i Iran och funderade ett tag på att cykla inlandsvägen till Tehran. Vägen söder om bergen ska dock vara mindre naturskön och mer enformig och därför sticker jag norrut från Tabriz, över bergen och ut till kusten. Kustvägen blir en omväg på drygt 25 mil och kommer att locka fram betydligt mer mjölksyra. Totalt har jag uppskattningsvis 800 kilometer till Tehran där jag kommer att spendera några dagar för att ordna med visum till Uzbekistan.

Jag var rädd att THE ESCAPE skulle vara filtrerat i Iran men som ni märker har jag tillgång och kan fortsatt uppdatera alla vänner på distans. Som nämnt tidigare är det dock glest mellan nätverken och på de flesta ställen frustrerande långsamt. Då Facebook är blockerat kan jag tyvärr inte se eller besvara kommentarer för tillfället. Era hälsningar når dock fram via Nicole, som skickat dem mailledes, så fortsätt gärna kommentera!

Bild ovan; Ayoub Bodaghi, min värd i Tabriz, är f.d. iransk sprintmästare. Han deltog i OS i Montreal 1976 och har sprungit 10,7 på 100 meter. Stolt har han visat upp sina gamla fotoalbum och talat om tiden som idrottare.

/THE ESCAPE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.