“Jag vill inte vara med mer!!!”

Dessa ord skriker en smatt forvanad och skrackslagen Julia mitt bland forsarna i “Indus River” da var flotte valt i en class-four-rapid.

De som har foljt med pa THE ESCAPE under mina fyra manader pa luffen vet att jag hade ett par adrenalinstinna dagar i Jinja, Uganda bland annat med “White Water River Rafting”.

Den gangen pa den Vita Nilen, idag testade jag forsarna i Ladakh och “Lower Indus” tillsammans med min van Julia som fick sig ett minne for livet.

Precis vid lunchtid – i var forsta “svara” del for dagen hamnade vi lite fel i strommen pga att gruppen i flotten inte paddlade tillrackligt hart in i en rapid

Vi valte, alla hamnade i vattnet och de flesta fick panik. I och med att vi valte valdigt hogt upp i strommen fick alla flyta sig igenom aterstaende 3-400 meter tills vattnet lugnade ner sig en aning och floden breddades.

img_0075.jpg

Jag flot ivag en bit fran den upp-och-ner-vanda flotten men borjade forsiktigt simma tillbaka mot den. Dar ser jag en liten Julia med en min som inte riktigt hade forvantat sig 13 kallsupar och en kansla likt att vara i en tvattmaskin… Likt ett litet barn som inte vill leka langre sager hon med en ganska gnallig rost; “Erik! Jag vill inte vara med mer!

Jag svarade; “Ta det bara lugnt, det kommer ga bra!”

I efterhand tycker jag dock detta ar ganska underhallande, man kan ju inte riktigt saga; “Ok, ok – du behover inte vara med mer Julia, ga i land du sa ses vi om en stund.”

img_0076.jpg

Det ar vart det i efterhand, att flippa flotten men nar man val ligger dar i vattnet ar det inte en sarskilt behaglig kansla. Jag fick flashbacks fran Uganda och mina 8-9 sekunder under ytan. Julia fick testa pa hur det kanns att bli tvattad – dock inte i nagra harliga 40 grader utan i 7 gradigt glaciarvatten.

//

Imorgon; Soderut mot Manali. 04:30 lamnar vi Leh, Ladakh och bergen for denna gang och ror oss mot “The Great Taj Mahal” och flytande doda kroppar i heliga floden Ganges, Varanasi. Blir nog spannande!

Vad har ni for er hemma i sommar-Sverige, inte har ni nagra flytande doda kroppar i badvattnet va?

/Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.