HELLO KYRGYZSTAN

HELLO KYRGYZSTAN – HELLO MOUNTAINS!

Från min hotellbalkong på sjätte våningen i staden Osh dricker jag kall mjöd och blickar med skräckblandad förtjusning ut över det väggliknande bergsmassiv som kommer att bli kommande veckas cykeluppgift. Förutom de 700 kilometer som finns mellan mig och mitt aktuella delmål Bisjkek väntar alltså en riktig mjölksyrefest i form av flera bergspass på mellan 2500 och 3500 meter. Förutom en släng av altitud för två dagar sedan i Uzbekistan har det länge stått platt ökencykling på schemat. Nu blir det schemaändring vilket kommer att bli svettigt men samtidigt, med alla säkerhet, makalöst vackert.

Som nämnt i posten ”DAY 128-133” har jag trampat 690 kilometer från Samarkand som jag lämnade den 25/6. Jag beräknar vara i Bisjkek den 7:e eller 8:e juli om allt går som planerat. I Bisjkek behöver jag ett kinesiskt visum för att kunna fortsätta äventyret enligt planerad färdväg. Kina vill inte gärna ha privatresenärer kring Tibet och i nordvästra Kina och att få visum från Centralasien blir allt svårare. Jag har dock lite olika knep och goda förhoppningar om att det hela ska lösa sig. Efter fem dagar i sträck på cykeln är min kropp rätt sliten men imorgon sätter jag fart mot Bisjkek och inleder klättringen. Uppdateringen den senaste veckan har varit under kritik. Jag misstänker att THE ESCAPE tvingas ta ytterligare några semesterdagar kommande vecka.

Jag har flera historier och planerade poster som jag inte hunnit delge, bland annat om bröllopet i Turkmenistan men även om en cykellegend vid namn Jacques som jag träffade i Samarkand. För att inte missa detta – håll dig uppdaterad genom att gilla THE ESCAPE på Facebook!

Fredens liljor mina vänner – här hittas rapport om de senaste fem dagarna från Samarkand.

/Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.