FIVE DIGITS

Innan jag strax sätter fart österut genom Xinjiang från Urumqi tänkte jag bjuda på en färdvägsöverblick samt lite siffror. Det har gått 182 dagar sedan jag lämnade Sverige och min distansmätare visar 10 900 trampade kilometer. Nedan är ett fotografi över den världskarta jag bär med mig med uppdaterad resväg.

Bild ovan; Den röda linjen visar min färdväg på cykel, övriga prickar och svarta linjer är från tidigare resor.

Jag kan glädjande nog meddela att jag ordnat USB-Internet vilket gör att åtkomsten till nätverk med andra ord mer eller mindre kommer att vara konstant kommande period i Kina. Ni kan se fram emot fler flyktrapporter den närmsta tiden. Till min lättnad har jag även fått ordning på mitt portabla kök genom ett simpelt byte av bränsle. Jag har länge kört mitt multikök på bensin vilket troligtvis har slitit. Tillsvidare kommer jag att laga mina middagar på gas. Framför mig ligger nära två tusen kilometer i provinserna Xinjiang och Gansu. Att döma av rapporter från andra cyklister jag träffat ska naturen bjuda på mer variation jämfört med sträckan från Khorgas till Urumqi vilket jag givetvis ser fram emot.

Bild ovan; Urumqi’s skyskrapor och intensiva trafik. Nedan; Matstånden vid Wuyi Night Market och utsikt över centrala Urumqi från mitt hotellfönster.

/E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.