A WEEKEND IN BUDAPEST

Det är söndag eftermiddag. Jag sitter på ett kafé i centrala Budapest med en kopp kaffe framför mig. Min slitna kropp njuter av utebliven rörelse. Vilodestination Budapest var ett utmärkt val och helgen har varit lyckad. En vacker stad med puls, ett vandrarhem med atmosfär, varma människor och skön avslappning med varma källor, massage och bastu.

Trots att jag tänkt att låta cykeln stå har den använts flitigt för att ta mig runt i storstaden. Det är en markant skillnad att cykla utan 35 kilo packning och utan etappmål. Jag har i lugn och ro trampat runt på stadens gator. Idag cyklade jag över den klassiska hängbron, till slottet och därefter upp på Gellértberget där jag bjöds på en magnifik utsikt över stadsdelarna Buda och Pest.

Igår var, som jag tidigare nämnde, en dag i välbefinnandets tecken. Szechenyi Bath and Spa, beläget i en park cirka tre kilometer från centrala Budapest blev mitt utflyktsmål. 36 grader varma utomhusbassänger, en handfull olika former av bastubad och en ordentlig massage var en fullträff. Jag slummrade till både vid poolkanten och på massagebordet.

Imorgon är det måndag och jag återgår till vardagen, mitt rörliga kontor och den något originella kontorsstolen. Mitt mål är staden Kecskemét dryga nio mil söder om Budapest. Det sista på att-göra listan ska nu prickas av och jag ska tillsammans med vandrarhemskollegor åter äta ungersk middag på favoriten Spinoza Café.

/E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.