WWII in Coron.

I Coron gjorde jag 3 vrakdyk som beskrevs utforligt den 29/11.

“Idag har jag gjort 3 vrakdyk. Haftigt”.

Jag tankte att jag skulle komplettera med ett par rader. Den skyhoga journalistiska niva som THE ESCAPE sa ofta annars haller sanktes ett par snapp. Klago-mailen har fyllt Inkorgen likt Filippinernas monsunregn fyller regnmatare, personhoten blir grovre och grovre och nar min familj alldeles nyss hotade att bojkotta jul-och nyars resan till Singapore foll jag for trycket.

Calamian Island, Busuanga och omradet kring Coron ar kant for vrakdyk. Det ar japanska fartyg fran WWII som dekorerar botten och som lockar “sportdyksnordar” fran alla horn, hall och kanter.

Luras inte av omslaget. Trots bilden ovan och extensivt prat i digitalt tryck om dykning ar er skribent langt ifran nagon expert. Trots 14 stabila dyk i kroppen sket jag ner mig nar jag insag att vrakdykning inte bara innebar observation utifran utan aven inifran.

“Today we are penetrating the shipwreck”.

Det har blivit relativt naturligt att andas pa 30 meters djup och min buoyancy (barkraft) ar OK. Det racker antagligen inte om nagot gar snett. Tappar jag mitt viktbalte eller far for mycket luft i min “BCD” och samtidigt befinner mig inuti ett morkt vrak skulle jag fa panik.

wreck_diving_001.jpg

snc14881.JPG

I och med att inget namnts tidigare forstar ni att ingen panik utbrot. Det var inga konstigheter.

Precis som att gora nattdyk var vrakdykning valdigt surrealistiskt. THE ESCAPE har ingen kategori till vanster som sager “manen” eller “rymden” men jag forestaller mig att en resa till rymden skulle bjuda pa en liknande kansla. Kanslan av att gora nagot helt onaturligt och att befinna sig pa en plats man inte hor hemma.

Vrakdykning var – precis som jag egentligen beskrev valdigt utforligt inledningsvis – haftigt!

2 comments

 1. Som jag sagt innan, jag är så avundsjuk och tanken på att min bästa vän dyker bland vrakdelar från 2VK på andra sidan jorden medan jag sitter hemma med ekonomi och det är självmords-väder ute ger iaf mig panik! Skönt att du inte får det iaf…. Kram!

 2. Hejsan Erik,

  Jag sitter hemma på Ellene och kolla lite på din blogg ihop med min mor. Jag får säga att du har fått några häftiga dykbilder här. Vrakdykning är väldigt häftigt och när du kommer hem till Sverige har du världens störta arkiv av vrak. Östersjön sparar alla vrak från urminnes tider. Riktigt häftigt.

  Hoppas det går bra ute på resan, du verkar uppleva mycket.

  Mvh Magnus

  Ps
  Päronen hälsar så gött
  Ds

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.