ONE YEAR.

365 days of constant motion. Den 16:e mars 2008 klev jag ut fran mitt barndomshem i Bromma med rena klader, en fin ny ryggsack och utan manga av de insikter jag har idag. Min kunskap om vart vackra klot var till stor del hamtad fran geografilektioner, “Discovery Channel” och ett gang Internetsidor.

Sverige ar Tigern som skams men rakare kan vi sta och stoltare kan vi vara. Godahoppsudden, Rift Valley, Zanzibar, Himalaya, Sibirien, Borneo, Nya Zeeland och Patagonien. Jag har besokt manga fina platser men min framsta insikt ar hur vackert, vardefullt och unikt vart alldeles egna land ar. Farskpotatis, skargard, vackra tjejer, midsommar, allemansratt, sjukvard, utbildning, IKEA, snus, jamstalldhet och frihet. Vi ar forunnade.

Efter 12 manader, till stor del solo, har jag fatt en ide om vad langtan ar. En kombination av tid och avstand gor att man vardesatter vanner och familj pa ett annat satt. Jag ar forunnad.

Maktigt, otroligt, fantastiskt, haftigt och sanslost. THE ESCAPE har varit ett fyrverkeri av superlativ och sa ar det tankt att det ska fortsatta ytterligare 8 manader.

Next project, a trip in the trip. Reser man langre soderut hittar man bara pingvinkolonier och is. Jag ar i Ushuaia, dar varlden tar slut, och dar resan vander norrut. Idag inleds en resa pa cirka 20 000 km landvagen (och lite sjovag) fran Ushuaia, Argentina till New York, USA .

Forandring och ovisshet ar min vardag. Ni ar min trygghet. Drivet och motivationen att se och uppleva nya platser samt att traffa nya manniskor ar fortfarande stort men hade varit betydligt svagare utan ert sallskap.

Tack for ert engagemang.

THE ESCAPE´s first birthday. Congratulations!

/Erik

9 comments

 1. Kul, grattis!

  Det är förövrigt jag som bör tacka för underhållande och motiverande läsning.

 2. Grattis på födelsedagen, The Escape! Det är få förunnat att få göra en sådan resa, ännu färre att klara av det så bra.

 3. måste hålla med sam.. Det är vi som ska tacka för att få följa dig.

  Det är med en stor ära! /Doktor alban A.K.A P.diZzZzzYyY ? !?

  PS: Av alla saker du rankade som bra med sverige så måste jag ju säga att det finns 3 saker som sticker ut.

  Allemansrätten, snus och blonda brudar, Det är fan livet

 4. grattis big E, saknar dig på rugges inflyttningsfest nu i helgen bara, om jag har pengar till sommaren kommer jag på visit som sagt, men jag kan inte planera mer än att det blir en billig id biljett på morsans jobb! som tar mig till USA eller dit du är i 2 veckor typisch!!! peeeejzzz

 5. Grattis i efterskott! Sjukt mä ätt åååår,du ä ju rektigt zaknad! shit asså! ha dä gött!

 6. Grattis, fan va kul det är att läsa om dig, jag ska med tre kamrater boka våran jorden runt resa nu i veckan, drar i september, i 6 månader :D hare grymt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.