Fishing in Vishnisar, Kashmir.

05:00 tjuter alarmet. Sovsacken ar varm. Tanken pa att behova ta av sig strumpor och skor for att vada ut i det iskalla glaciar-vattnet skrammer mig.

Jag kryper upp nagra centimeter sa axlarna kanner den bitande kylan utanfor den trygga puppan. Jag drar ner dragkedjan pa taltet och tittar ut. Det ar fortfarande halvmorkt och dimman ligger tat i dalen.  Beslutsangest.

Jag behover fundera pa det har. Med 8 timmars vandring i benen fran dagen innan kanner jag mig nastintill forlamad. Om jag ska komma till nagot vettigt beslut behovs en morgon-snus.

Jag stracker mig efter dosan som ar pa obekvamt avstand. I och med att den ligger vid fotterna acklimatiserar jag hela overkroppen med den kalla luften i taltet. Orutinerat.

Den goda lilla blojan placeras under vanster overlapp. Nikotinet slar in.

Hur manga ganger far man chans att fiska oring i Kashmir?

Jag tar mig i kragen. Slanger pa mig brallorna och den nyinkopta Kashmir-koftan. Plockar fiskespot och den lilla dragladan och gar ner till floden.

Nar jag vadar ut till min forsta kast-sten blir fotterna vita. Jag lokaliserar mitt forsta kast, lyfter haspen och kastar.

Vevar in. Inte for snabbt, inte for langsamt, PANG!

Forsta regnbagen av totalt 6 den magiska morgonen mitt ute i Kashmirs vildmark.

Fotterna blir varma igen. Jag tror att det ar en blandning av omgivning, adrenalin och nikotin som varmer fotterna. Fin kombo tycker jag.

Natur, fiske och snus.

snc10063.JPG

Jag och en nyfangad regnbage.

snc10039.JPG

Svarbeskrivlig natur.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.